smiler Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Witam serdecznie. Chciałem zrobić prosty tracking w after effects, ale gdy uruchamiam tracker control i tworzę nowy punkt to punkt nie pojawia sie na obrazku. W timelinie pojawia się punkt przypisany do warstwy ale nie widać go na obrazie. Tracking działa ale używa domyślnego punktu umiejscowionego w centralnym miejscu obrazu. Chciałbym ten punkt ustawić w wybranym przez siebie miejscu i teraz nie wiem czy to błąd programu czy może gdzieś w opcjach jest coś tak ustawione że program nie wyświetla tego punktu. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje pozdrawiam
3grosze Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 hey ho hmm... nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem tracking point możesz przecież dowolnie ustawić na obrazku, dwie takie ramki Ci się tworzą, którym ustawiasz wielkość na samym obrazku (czyli w kompozycji) nie będzie tego widać, bo to taki "dummy", po trakingu przypisujesz jaki obiekt (czyli coś na innej warstwie) ma śledzić tracking pointa nie wiem czy dobrze zrozumiałem, jak źle, to spróbuj opisać jakoś inaczy problem yo
smiler Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 No właśnie ja to wszystko wiem, tylko chodzi własnie o to że tych dwóch ramek nie widać w kompozycji. Tracking point pojawia się na liście kontrolerów w timelinie ale nie widać tego punktu na obrazku i nie ma jak go przesunąć.
3grosze Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 przesuwasz go nie w widoku kompozycji, tylko w widoku warstwy kliknij dwa razy na warstwie, na której ma być track point ;-)
smiler Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 aaaaaaa no właśnie :) kurcze nie wiem gdzie ja mam mózg, no nic następnym razem postaram się nie zawracać głowy z powodu mojej dziury w mózgu :) na śmierć o tym zapomniałem dzięki wielkie
3grosze Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 lajtowo, normalna rzecz, że sie zapomina czasem fajnie, że pomogło :-) yo
streaker Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Bo tak de facto, to powinien cie automatycznie przełączyć na widok warstwy :)
Rekomendowane odpowiedzi