Napisano 25 Lipiec 200717 l Przyszła kolej i na mnie. Żeby nie robić bałaganu na forum i aby wszystkie moje prace były w jednym miejscu postanowiłem wrzucać je do teczki. Ogółem z rysowaniem mam do czynienia dobrych pare lat, a tablet leży na biurku od roku, jednak nigdy nie mogłem na poważnie przysiąść do PS. Teraz mam wakacje i dużo czasu na nadrobienie zaległości. Komentarze mile widziane Pozdr
Napisano 25 Lipiec 200717 l Pewnie to wina monitora albo braku wykonczenia - na razie troche jest za jasno, brak kontrastu, za duzo rozmycia i malo zdefiniowanych krawedzi.
Napisano 25 Lipiec 200717 l dokladnie to co powiedzial thirdeye. coprawda pro nie jestem ale pozwolilem sobie poprawic rysunek tak zebys mniejwiecej widzial o co chodzi :)
Napisano 25 Lipiec 200717 l Pewnie to wina monitora .. ..bo jeśli masz np. LCD z dolnej półki to na 99% widzisz co innego niż my (mam ten sam problem w domu :[ )
Napisano 25 Lipiec 200717 l To nie wina monitora.Wrzuciłem ta prace bo szczerze mówiąc mam już jej dość,zdaje sobie sprawe że musze popracować jeszcze nad nią. thirdeye masz racje. Wrzuciłem ją bo jest narazie jednym z lepszych moich digitali. A od suwaczków kontrastu i jasności trzymam się z daleka bo efekt jest kiepski. To jest jedna ze starszych prac, mocno zainspirowana Scotem Robertsonem ;)
Napisano 29 Sierpień 200717 l Mały updejt.Wziąłem pod uwage wasze rady i oto co spłodziłem. Musze jeszcze troche nad tym posiedzieć, ale tak jak wyżej już mi sie przejadło i myśle nad czymś innym
Napisano 29 Sierpień 200717 l oj musisz, musisz, bo te kobitki nie wyglądają na strongwomen, a dają rade we 3 z taaaakim podestem z męską szowinistyczną świnią na piedestale ;) PS: za dużo blura jak na mój gust, a jeśli użyty z zamiarem to błędnie, bo pracuje na kilku planach.
Napisano 30 Sierpień 200717 l mayk dzięki za komentarz. W sumie o tym tle to zupełnie zapomniałem, tak mimochodem co jakiś czas blurowałem i zostało do końca. Generalnie praca jest WIP i jeszcze ją rozbuduję. Troche poprawiłem pierwszą wrzutke, nad włosami i facjatami musze jeszcze jednak popracować.
Napisano 29 Wrzesień 200717 l jakoś nie szybko ten up...:D za bardzo zblurowana kobitka w środku...(to mówił mistrz blura:D)....
Napisano 29 Wrzesień 200717 l a jak te kobiety stoja? skrajnie prawa i skrajnie lewa trzymaja rogi platformy na planie kwadratu ta? to czemu ta pierwsza jest 5 metrow blizej nas niz druga? no perspektywa siada po calosci-no i cala fizyka obrazka-jak one sa w stanie to utrzymac to ja nie wiem;/
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Za 3D się wziąłem i tablet poszedł w odstawke. Chciałbym zaludnić troche scenke ale brakuje mi referencji, narazie korzystam z Virtual Pose, niestety wszystkich póz tam nie ma. Moglibyście polecić stronke z modelami w różnych pozach?? @nicponim kleje to z różnyc obrazków i nie zawsze się trafi z perspektywą, a przy rysowaniu z głowy siada mi anatomia