Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemanko, ostatnio sobie zakupiłem odtwarzacz HDMI firmy ELEMIS. Posiada wejście pod USB, kabel HDMI, czytnik kart pamięci...

Wszystko jest fajnie :) Tylko ...

Mam kilka filmów HD, z rozszerzeniem .mkv i niestety tego formatu nie czyta takowy odtwarzacz HD.

Na co przekonwertować film aby nie stracił na jakości, a zarazem żebym mógł go odpalić na pełnym ekranie w telewizorku poprzez nowo zakupiony sprzęt ?

Jeżeli znacie odpowiedź na to pytanko to bardzo proszę o pomoc ;)

pzdr

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Na co przekonwertować film aby nie stracił na jakości, a zarazem żebym mógł go odpalić na pełnym ekranie w telewizorku poprzez nowo zakupiony sprzęt ?

Jeżeli znacie odpowiedź na to pytanko to bardzo proszę o pomoc ;)

pzdr

To zależy jakie formaty obsługuje twój odtwarzacz (powinno być na nim napisane)

Posted

"Pełna kompatybilność z DVD, SVCD, VCD, CD, MP3 oraz Kodak Picture CD"

"Obsługa dysków video MPEG-4, w tym DivX i XviD"

na ten temat tyle jest napisane w książce :)

Posted

przez kompa da rade ale chciałbym to odpalać na odtwarzaczu, nie na kompie z obrazem na TV ;p...

I tego sie boje ze jak przekonwertuje to może to już stracić jakość:(

Co do tego programiku to już konwertowałem i za każdym razem wyskakuje mi błąd explorera po pewnym czasie :(

--> Niby odtwrzacz HD a nie czyta tego co trzeba :p

Posted

niby powinien, ja np nie miałem mozliwosci odpalania rmvb a mam przerobke za pomoca softu czy tam oprogramowania i smiga az miło. Mysle ze z odtwarzaczmi HD mozna to tak samo rozwiazac.

Posted

Bo w takim razie można by to zrobić w ten sam sposób co z DVD, bo są konwertery z avi do DVD, więc może do HD DVD też coś jest ...

ech, sprawdzając przed chwilą nic takiego nie ma :( jakby ktoś jeszcze wpadł na jakiś pomysł to niech pisze, bo odtwarzacz mi sie marnuje na razie :D:D