makler Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Siemanko, ostatnio sobie zakupiłem odtwarzacz HDMI firmy ELEMIS. Posiada wejście pod USB, kabel HDMI, czytnik kart pamięci... Wszystko jest fajnie :) Tylko ... Mam kilka filmów HD, z rozszerzeniem .mkv i niestety tego formatu nie czyta takowy odtwarzacz HD. Na co przekonwertować film aby nie stracił na jakości, a zarazem żebym mógł go odpalić na pełnym ekranie w telewizorku poprzez nowo zakupiony sprzęt ? Jeżeli znacie odpowiedź na to pytanko to bardzo proszę o pomoc ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Mkv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Na co przekonwertować film aby nie stracił na jakości, a zarazem żebym mógł go odpalić na pełnym ekranie w telewizorku poprzez nowo zakupiony sprzęt ? Jeżeli znacie odpowiedź na to pytanko to bardzo proszę o pomoc ;) pzdr To zależy jakie formaty obsługuje twój odtwarzacz (powinno być na nim napisane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 "Pełna kompatybilność z DVD, SVCD, VCD, CD, MP3 oraz Kodak Picture CD" "Obsługa dysków video MPEG-4, w tym DivX i XviD" na ten temat tyle jest napisane w książce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 a przez kompa nie idzie tego puscic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 mkv odtworzysz za pomocą wmedia player classic a tym programem przekonwertujesz na diviX http://www.008soft.com/mkv-to-avi.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 ale konwersja imo to juz nie hd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 przez kompa da rade ale chciałbym to odpalać na odtwarzaczu, nie na kompie z obrazem na TV ;p... I tego sie boje ze jak przekonwertuje to może to już stracić jakość:( Co do tego programiku to już konwertowałem i za każdym razem wyskakuje mi błąd explorera po pewnym czasie :( --> Niby odtwrzacz HD a nie czyta tego co trzeba :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 nie wiem co Ci poradzic - moze bys musiał spytac na jakims oficjalnym boardzie producenta. Moze wymiana softu by pomogła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 Bo rozumiem, że taki oryginalny film ze sklepu na którym jest napisane "HD DVD" odpali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 niby powinien, ja np nie miałem mozliwosci odpalania rmvb a mam przerobke za pomoca softu czy tam oprogramowania i smiga az miło. Mysle ze z odtwarzaczmi HD mozna to tak samo rozwiazac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 w takim razie w jakim formacie jest nagrany oryginalny film na płytę kupowaną w sklepie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 nie wiem czy to rodzaj kompresji bo pewnie nie ale wiekszosc dvdkow jest zapisana w vob'ach (*.vob) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 Bo w takim razie można by to zrobić w ten sam sposób co z DVD, bo są konwertery z avi do DVD, więc może do HD DVD też coś jest ... ech, sprawdzając przed chwilą nic takiego nie ma :( jakby ktoś jeszcze wpadł na jakiś pomysł to niech pisze, bo odtwarzacz mi sie marnuje na razie :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 jedz do sklepu gdzie kupiłes i zrób porzadek :) szukaj na boardach producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi