Napisano 30 Lipiec 200717 l Mam problem. Jestem początkującą w świecie 3d. Nie wiem jak można umieszczać obiekty CAD np.: drzwi w ścianach. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Napisano 30 Lipiec 200717 l heh no niestety wstawianie takie jak w AutoCadzie, Revicie, itp. nie działa w 3d studio. 3d studio to program graficzny, a więc żeby wstawić w ściane drzwi musisz najpierw wyciąć dziure w ścianie i dopiero drzwi wstawiać. Jeżeli chodzi ogólnie o wykorzystanie modeli CAD w 3d studio to importujesz je do sceny. File>>Import>>wybierasz z listy na dole format DWG i już masz obiekt CAD w scenie.
Napisano 31 Lipiec 200717 l Autor Mam jeszcze jedno pytanie. Gdy stworzę np. jakiś pokój ze ścian (obiekt wall) i przekonwertuję go na Editable Poly, jak można dodać więcej verteksów w środku?
Napisano 3 Sierpień 200717 l Autor Mam jeszcze jedno pytanie. Jak przypisac material tylko do jednego polygonu obiektu?
Napisano 3 Sierpień 200717 l Ja proponuje ci przeczytać książke która znajduje sie za friko na max3d.pl Są to takie podstawy jak posługiwanie się material editorem. odpowiedzią na ostatnie pytanie jest taka: Dodaj do obiektu materiał podstawowy, potem wejdz do Editable Poly zaznacz 1 poly (Poly Selection). Jak podświetli się na czerwono to dodaj materiał na nim samym (Naciskając M wyświetla się material Editor, Tam masz pod kulami z materiałami pasek z przyciskami tam 3 od lewej czy 4 to przypisywanie materiału.)