Napisano 30 Lipiec 200717 l Tworzę pewną scenę, gdzie chciałbym oddać realizm w postaci brudu i nieładu... Stworzyłem light volume, ale efekt mnie nie zachwyca... Chciałbym dodać jakiś delikatny dymek taki dosłownie bardzo delikatny, żeby to nie był dym jakiś z ognia czy coś... Przeglądałem google wszystko co sie da, ale znalazłem, takie potężne kłeby dymu, albo jakiś dziwny dym, a raz znalazłem taki dym z filizanki kawy, a własciwie para, co mnie w miarę satysfakcjonowało, ale gdy zrobiem coś podobnego na mojej scenie, to nie wyglądało jak dym tylko jak coś zdeformowanego, co nie jest przeźroczyste i przez co nie przenika swiatło... Więc proszę o jakieś porady co do realistycznego dymu lub link do tutka... Druga srpawa to chciałbym dodać kurz unoszący się który w świetle wygląda bardzo efektownie, tutaj to już nic nie znalazłem, tylko jakieś denne świecidełka wokół magicznego napisu... Prosze o pomoc... Będę wdzięczny...
Napisano 30 Lipiec 200717 l Pył w volume light uzyskasz dodając leciutki noise do niego. Co do dymu to jeśi nie chcesz się męczyć to popatrz sobie za pluginem FumeFX
Napisano 30 Lipiec 200717 l co do noisa podpiętego do volume light to na pewno jest jakieś wyjście. Jednak aby efekt był w pełni zadowalający to prawdopodobnie będziesz musiał dodać cząsteczki dla tych drobinek w powietrzu, a na samym końcu może dodać jeszcze jedną delikatną warstwę dymkową w postprodukcji... możesz śmiało pokazywać swoje postępy a postaramy się pomóc Tobie wyciągnąć z tego coś fajnego.