Carlo Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Witam Mam taki problem że mogę obiekty, vertexy itp ruszać tylko płynnie. Chodzi o to że nie ma przy zaznaczeniu obiektu i tego znaczka ze strzałkami w 4 kierunkach tych 3 kolorowych strzałek przy zaznaczonym obiekcie. Jak były to najkierowywałem na odpowiednią, przytrzymywałem klawisz myszki i mogłem zaznaczony obiekt przesuwać na przykład tylko w pionie. Co mam zrobic aby z powrotem wlączyć te trzy strzałki bo to płynne przesuwanie obiektu utrudnia mi prace :/ . Pozdrawiam
Carlo Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 A sorry, nie zauważyłem że tu jest FAQ. Przeczytałem i już działa.
delf77 Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 w opcjach , nie pamietam jaka zakladka jest transform gizmo - wlacz to / kierunki przesuwania - f5 - x f6 - y f7 f8 analogicznie do strzalek / jesli juz przesuwasz obracasz lub skalujesz - f12 - daje mozliwosc robienia tych operacji o konkretna wartosc ktora sobie wpisujesz .
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 przed kilkoma pierwszymi postami na forum powinna się wyświetlać wiadomość: jeśli nie masz szczałek wciśnij X jeśli robio sie pudełka wciśnij O jeśli nie możesz suwać wciśnij shift X...
Rekomendowane odpowiedzi