Napisano 1 Sierpień 200717 l Chciałem zrobić w maxie kropę wpadającą do wody. Wiem już jak zrobić kroplę tylko potrzebuję jakieś podpowiedzi jak zrobić mini fale rozchodzące się na powierzchni po zetknięciu się z kroplą. I jeszcze co z tą kroplą kiedy już będzie pod powierzchnią. Wiem, że temat już był ale niestety nie mogłem tego wykonać gdyż korzystam z maxa4 i niestety jest trochę uboższy w opcje więc prosiłbym o porady działające konkretnie w tej wersji. Sorry za banalne pytania ale ... każdy kiedyś się musi nauczyć żeby później już wiedzieć...
Napisano 1 Sierpień 200717 l hmmm... ale to ma byc animacja czy still? Najlatwiej robic takie rzeczy symulatorem cieczy typu RealFlow, a jesli chcesz/musisz recznie... to fale na powierzchni wody mozesz recznie wyselekcjonowac vertexy i odpowiednio przesowac z opcja soft selection tworzac kregi, luz uzyc modyfikatora wawe. takie cos przychodzi mi do glowy. pozdr
Napisano 1 Sierpień 200717 l Autor animacja koniecznie, a chyba muszę ręcznie bo to ma być kropla spływająca z liścia i wpadająca do wody