nicik Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 mam bardzo proste pytanie... podzielilem ładnie siatkę, dopasowalem do tekstury, ale nie wiem co zrobic by ta tekstura znalazla się na modelu
pecet Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 materiał>diffuse> wczytaj teksture>przypisz materiał do objektu ;)
nicik Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 jestem początkjący, prosze o dokladniejsze wytlumaczenie, zrobilem ale mi oteksturowalo szachownicą czarno biala
pecet Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 ech musisz stworzyć materiał np. standard, do slotu diffuse dajesz teksturę, przypisujesz ją do modelu czyli np. "przenosisz" myszką materiał z kulki na model :p żeby tex była widoczna w viewporcie naciśnij taki niebiesko biały sześcian pod kulkami
nicik Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 Chyba sie nie zrozumielismy, to co napisales to akurat wiem :p Ha chcem przypisac teksture przy pomocy unwrap UVW. Zrobilem model, do ktorego musze dokladnie dopasować teksturę, to tego wykorzystuję opcję unwrap UVW, w tym okienku dalem odpowiednią teksturę, i dopasowalem siatkę modelu. Dalej nie wiem co zrobić zeby ta tekstura znalazla sie na wymodelowanym obiekcie.
sanki Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 jezeli nadales modyfikator unwrap uvw modelowi i rozlozyles w nim siatke, to pozostaje ci zrobic jedynie to co napisal pecet wlasnie.
nicik Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 w tym okienku nic juz nie trzeba robic?? zadnej opcju włączać???
Rekomendowane odpowiedzi