Łukasz Kotwicki Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Witam serdecznie drogich użytkowników forum, w Maxie pracuje około półtora miesiąca - jest to moja pierwsza praca którą pokazuje publicznie, nie ma żadnego porównania z waszymi pracami w których jest dużo ciekawych szczegółów, ucze się z biblii dla maxa ósemki i jestem teraz na etapie modelowania - dlatego jest tak pusto w scenie... co byście zmienili, co poprawili... praca wykonana w 3ds max 8.0 a wyrenderowana za pomocą v-ray'a 1,5 rc2. Jest to zagospodarowanie małej kawalerki..
chais Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Jak na 1,5 mc to całkiem niezłe efekty. Narazie jest pusto. W zakładce Color Maping daj pierwszy multiplier na 2.0-2.5(z zakładki wybierz "Exponential"), bo ciemno strasznie. Zycze powodzenia w nauce. POZDRO
Łukasz Kotwicki Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Dziękuje za cenną rade :) pozdrawiam :-)
Łukasz Kotwicki Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 rozjaśniłem troszkę w photo shopie :
chais Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Złe proporcje - barek jest zdecydowanie za nisko, rączki szafek w kuchni sa ogromne i co to jest to coś z różową siatką, obok szafek kuchennych ? Zmień barowe krzesła są nieergonomiczne, cięzko mi sobie wyobrazić jakby się na nich siedziało. POZDRO.
Łukasz Kotwicki Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 hehe to jest prosta lodóweczka :-) kurcze muszę przysiąśc nad modelingiem bo te "barowe krzesła" wymodelowane są okropnie - muszę jeszcze biblie dokładnie poczytac - dzięki za komentarze - sporo nauki przede mną - - max jest poprostu bombowy :-) Pozdrawiam !!
Łukasz Kotwicki Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Chais rozjaśniłem tak jak mówiłeś pomniejszyłem uchwyty w szafkach oraz powiększyłem barek, nad hokerami muszę popracowac, a raczej nauczyc się modelingu - pozdawiam serdecznie !
blood_brother Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Dwie sprawy: 1) Popraw temat. 2) Po coś edycja postu jest. Co do pracy to poczekam na jej rozwój. Na razie wydaję się być poprawnie.
Rekomendowane odpowiedzi