ka-lolek Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Witam, chciałbym jak najefektowniej zacząć pracę w 3ds maxie. W necie jest naprawdę bardzo dużo materiałów na ten temat, co niewątpliwie cieszy. Jednak właściwie nie wiem od czego zacząć. Czy jakiś kurs w Internecie? Czy może odrazu od videotutoriali pokazujących jak zrobić już "coś". Chyba najpierw jednak wypadałoby poznać budowe programu.. Dlatego pytam Was. Czy jest jakiś kurs, który uznawany jest za najlepszy/jeden z najlepszych. Wprowadzający do 3ds maxa od samego początku.. ew. takie coś w wersji video? Co byście polecali początkującemu na chwile obecną - mając już doświadczenie z tym programem. Pozdrawiam serdecznie Ka-lolek
heaven Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 hmmm... ja nie mam doswiadczenia jeszcze w maxie ale ja robilem tak ze sie uczylem najpierw sam metoda prob i bledow, odkrywalem nowe narzedzia, pozniej dostalem fundusze na ksiazke i nia sobie pomagam. w niej sa opisane wszystkie narzedzia i wogole. a poza tym to kilka wideotutkow obejrzalem i przeczytalem tez troche... No i F1 jak nezz
_Arti_ Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Ja Ci polecam na początek robić tourtiale z max3d.pl, ale te które umiesz... Nabędziesz z nich wiedzę o opcjach i modyfikatorach w 3ds'ie... I pamiętaj, że nim nauczyłeś się chodzić, to parę razy upadłeś. Chyba, że Twoja matka miała F1 xD
ka-lolek Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 hehe;) no czyli nie ma jakiegoś naprawde godnego kursu, który każdemu aż cisnął by się na usta?
qDevil Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Jeśli nie robi ci to problemu to zamów sobie - 3ds Max 9 Essential Training z Lynda.com. Według mnie konkretne wprowadzenie do Maxa.
Nezz Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 muszę się poprawić , F1 + tutoriale z max3d ;) da Ci podstawową wiedzę w wielu zagadnieniach i to się może bardzo przydac . muszę powiedzieć , że dużo tym tutkom zawdzięczam , nawet tym starym i prostym , polecam przeczytanie wszystkich ;)
Łukasz Kotwicki Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 3ds max 8.0 biblia -kelly l.murdock - wydawnictwo helion - polecam :] około 150 złoty.
DaveBorck Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Aż wstyd się przyznawać ale nie przerobiłem żadnego tutoriala z max3d.pl, tutków z innych forów też nie przerabiałem. Ale klawisz f1 to naciskam automatycznie z zamkniętymi oczami. Tam jest wszystko ładnie opisane tak, że w zasadzie nie potrzeba nic więcej. Reszta to metoda prób i błędów która sprawia, że stajesz się twórcą nowych rozwiązań dla ciągle narastających problemów:)
ka-lolek Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 kurcze a mi chyba F1 nie działa xD włączyłem 3ds maxa naciskam F1 i pojawia się klepsydra 2-3s i znikła.. ale nic się nie pojawiło. Spotkaliście się z czymś takim?
DaveBorck Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 to wtedy czytasz FAQ na forum max3d.pl :)
ka-lolek Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 a dla wersji 8 to juz nie da rady nic zrobic? bo na odicjalej pisza ze nie ma tych plikow
Leru Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Przeczytaj to http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=77 Ściągnij helpa do maxa9 Przerób tutki z max3d Przeczytaj to łącznie z tekstem ukrytym pod linkiemna samym dole http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=3820 Przeszukaj forum, ten temat był wałkowany nie raz. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi