Napisano 6 Sierpień 200717 l Ogłoszono zwycięzców tegorocznej edycji konkursu Adobe Design Achievement Awards Firma Adobe Systems Incorporated ogłosiła listę zwycięzców siódmej edycji konkursu Adobe Design Achievement Awards. To prestiżowe wydarzenie, organizowane dla młodych grafików i filmowców, promuje najbardziej utalentowanych i obiecujących projektantów, ilustratorów, animatorów, twórców filmów cyfrowych i artystów komputerowych z najważniejszych instytucji edukacyjnych na świecie. Ponad dwa i pół tysiąca studentów z trzydziestu krajów świata wzięło udział w tegorocznym programie, wykorzystując najnowsze produkty firmy Adobe. „Docenianie osiągnięć studentów w zakresie sztuk pięknych stanowi ważny element naszego zaangażowania na rzecz edukacji grafików i projektantów” ― powiedziała Ann Lewnes, wiceprezes ds. marketingu korporacyjnego w firmie Adobe. „Konkurs Design Achievement Awards umożliwia uczestnikom tworzenie fascynujących rozwiązań cyfrowych, którymi mogą podzielić się z rówieśnikami oraz ze znanymi projektantami z całego świata”. „Konkurs Design Achievement Awards był dla mnie okazją do nauczenia się nowych rzeczy od innych studentów. Dał mi możliwość poznania niewiarygodnie utalentowanych i skromnych ludzi z różnych krajów świata” ― wyznała Amy Wang z nowojorskiej uczelni School of Visual Arts, zwyciężczyni konkursu z 2006 r. w kategorii „Środowisko i projekty opakowań”. „To doświadczenie pomogło mi stać się lepszą projektantką. Zyskałam więcej środków i możliwości w momencie, kiedy zaczynałam karierę zawodową”. W czasie ceremonii, która odbyła się zeszłej nocy w muzeum de Young w San Francisco, studenci zostali wyróżnieni za swoje osiągnięcia w dziewięciu kategoriach: Animacja, Ilustracja cyfrowa, Fotografia cyfrowa, Środowisko i projekty opakowań, Projekt interaktywny, Krótka forma filmowa, Cyfrowe video, Makieta wielostronicowa oraz jednostronicowa. Więcej informacji na temat zwycięzców i ich prac można uzyskać pod adresem: www.adobe.com/education/adaa/winners