Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio trenuje modelowanie twarzy ... dochodzę do ucha i się wykładam ... nie potrafię wymodelować choć trochę realistycznego ucha ... chciabym skierować moje pytanie do ludzi, którym modelowanie ucha w 3ds max nie przynosi większych kłopotów - jak wy modelujecie uszy? Albo jak się nauczyliście? Czy znacie jakieś super videotutoriale?

Dopadłem videotutka chyba autorstwa nielota i choć jest dobry to jednak dla mnie to za mało ... gorączkowo uczę się modelowania ludzi zaczynając od głowy i ucho jest mym utrapieniem.

Może ktoś ma spore blueprinty uszów?

Za wszystko co może mi pomóc w modelowaniu uszów będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
http://www.3dtotal.com/team/tutorials/antro_ear/antro_ear_01.asp

Ja jestem cieki z organiki, ale kiedy potrzebowalem wymodelowac ucho to ten tutek mi bardzo pomogl, bo screen po screenie widać jak gość rozkłada siatke.

No ja też jestem słaby z organiki bo raczej moja praca wymaga modelowania przedmiotów (rzeczy) ... ale mnie ostatnio coś wzięło na rozwijanie się i napaliłem się na samą myśl wymodelowania kobiety w całości z rigiem i morphem :] ... nie wiem czy do końca roku to zrobie zwłaszcza, że mam problemy z wymodelowaniem ucha ;P ... ale trzeba się rozwijać :-)

Co do linku widzę, że to Maya ... no i Dałeś mi tu dobry pomysł ... nie jestem słaby w maxie to też zobaczenie jak to robią w innych softach mi nie zaszkodzi ... jutro poszperam w sieci za tutkami nie tylko do maxa ... a jak ktoś jakieś zna to niech wsadza jeśli chce linki ... wszystko co może pomóc z modelowaniem ucha czyli: blueprinty, tutki, videotutki, porady słowne, i inne ... to wszystko nie musi być do maxa ... byle było to do softu gdzie proces jest podobny jak w maxie ;P

Pozdrawiam

mirach - > łap plusika do reputacji :-) ... dzięki Tobie jutro będę gmerał w sieci za tutkami do Maya'i ... że też sam na to nie wpadłem ;P

EDIT:

Trybal ... SUPER ... łap też plusika ... ale ja tych plusików rozdaje :)

Uciekam spać :P

Napisano
Gmeraj za tutkami ogolnie, dobra siatka jest nie zależna od softu :)

Wstyd się przyznać ... ale o tym nie pomyślałem ... gmerałem tylko za uszami w maxie :/ ... przecie właściwie tylko mi chodzi o to jak krok po kroku zmienia się siatka, a nie jak do tego doszło bo maxa znam na tylę, że modyfikacje siatki to dla mnie betka ... hehehehe ... może przemęczony jestem i już słabo myślę ... muszę iść spać bo zaraz zasne na klawiaturze

Jeszcze raz pozdrawiam i dzięki :-) ... w sobotę albo w niedziele wymęcze uszko :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności