Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Modelowanie ucha

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio trenuje modelowanie twarzy ... dochodzę do ucha i się wykładam ... nie potrafię wymodelować choć trochę realistycznego ucha ... chciabym skierować moje pytanie do ludzi, którym modelowanie ucha w 3ds max nie przynosi większych kłopotów - jak wy modelujecie uszy? Albo jak się nauczyliście? Czy znacie jakieś super videotutoriale?

Dopadłem videotutka chyba autorstwa nielota i choć jest dobry to jednak dla mnie to za mało ... gorączkowo uczę się modelowania ludzi zaczynając od głowy i ucho jest mym utrapieniem.

Może ktoś ma spore blueprinty uszów?

Za wszystko co może mi pomóc w modelowaniu uszów będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
http://www.3dtotal.com/team/tutorials/antro_ear/antro_ear_01.asp

Ja jestem cieki z organiki, ale kiedy potrzebowalem wymodelowac ucho to ten tutek mi bardzo pomogl, bo screen po screenie widać jak gość rozkłada siatke.

No ja też jestem słaby z organiki bo raczej moja praca wymaga modelowania przedmiotów (rzeczy) ... ale mnie ostatnio coś wzięło na rozwijanie się i napaliłem się na samą myśl wymodelowania kobiety w całości z rigiem i morphem :] ... nie wiem czy do końca roku to zrobie zwłaszcza, że mam problemy z wymodelowaniem ucha ;P ... ale trzeba się rozwijać :-)

Co do linku widzę, że to Maya ... no i Dałeś mi tu dobry pomysł ... nie jestem słaby w maxie to też zobaczenie jak to robią w innych softach mi nie zaszkodzi ... jutro poszperam w sieci za tutkami nie tylko do maxa ... a jak ktoś jakieś zna to niech wsadza jeśli chce linki ... wszystko co może pomóc z modelowaniem ucha czyli: blueprinty, tutki, videotutki, porady słowne, i inne ... to wszystko nie musi być do maxa ... byle było to do softu gdzie proces jest podobny jak w maxie ;P

Pozdrawiam

mirach - > łap plusika do reputacji :-) ... dzięki Tobie jutro będę gmerał w sieci za tutkami do Maya'i ... że też sam na to nie wpadłem ;P

EDIT:

Trybal ... SUPER ... łap też plusika ... ale ja tych plusików rozdaje :)

Uciekam spać :P

Napisano
  • Autor
Gmeraj za tutkami ogolnie, dobra siatka jest nie zależna od softu :)

Wstyd się przyznać ... ale o tym nie pomyślałem ... gmerałem tylko za uszami w maxie :/ ... przecie właściwie tylko mi chodzi o to jak krok po kroku zmienia się siatka, a nie jak do tego doszło bo maxa znam na tylę, że modyfikacje siatki to dla mnie betka ... hehehehe ... może przemęczony jestem i już słabo myślę ... muszę iść spać bo zaraz zasne na klawiaturze

Jeszcze raz pozdrawiam i dzięki :-) ... w sobotę albo w niedziele wymęcze uszko :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.