Napisano 10 Sierpień 200717 l Witam, z góry chciałem złożyć przeprosiny i błagać o wybaczenie, że to Audi TT :) Samochód dla znajomego bo chciał sobie zobaczyć jak sie będą felgi, zderzak i różne tam duperele prezentować w jego TT, chciał poprostu zobaczyć czy nie będzie kaszany zanim wyda na to pieniądze, no cóż jest jeszcze pare błędów w modelingu, ale póki co moim głównym celem tego WIP'a była walka ze studiem, powoli zaczyna mieć to ręce i nogi, ale wciąż coś trzeba poprawić :) chciałbym też jakoś rozgryźć świecące światła coby wyglądały jak powinny... No nic wrzuce pare renderów to sami ocenicie ;) narazie strasznie mi sie to moje "studio" nie podoba, ale już się robi nowy render, który nieco lepiej mi wyjdzie mam nadzieje, jak sie tylko skończy to odrazu wrzuce :)
Napisano 10 Sierpień 200717 l Autor no i wspomniany wcześniej render :) http://img57.imageshack.us/img57/6744/18csg7.jpg
Napisano 11 Sierpień 200717 l Zostało Ci wybaczone:) Sudio z najnowszego renderka bardzo fajne...moglbyś podpowiedzieć jakieś ustawienia z niego? Co do samego modelu to przedni błotnik jest krzywy dookoła...nie równo schodzi sie z drzwiami i maska. No i IMO nie pasuja te światła przednie...w ogóle :) no ale dawaj dalej-powodzenia:)
Napisano 11 Sierpień 200717 l ile robiłeś blachy..z ciekawości pytam bo się nie znam...a TT-ka jest fajna mimo ze nie lubię nowych aut:) walcz ziomalu dalej. :) A pokazałbyś siateczkę blach....proszę:)
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor jakie blachy? :D nie mów że o rejestracje chodzi, bo to zwykły prostokąt z teksturą... :)
Napisano 11 Sierpień 200717 l jakie blachy? :D nie mów że o rejestracje chodzi, bo to zwykły prostokąt z teksturą... :) Woroszylowi pewnie chodzi o karoserie ;)
Napisano 11 Sierpień 200717 l fele nie pasują do czarnego, zalezy w jakim kolorze ma te audi. z bialym jakotako by sie prezentowaly, ale do czarnego to albo alusy, albo alusy z czarnym srodkiem jakies, takie moje zdanie
Napisano 12 Sierpień 200717 l mmm ten ostatni render to taki coś noś fajny ;p chociarz ziarnisty :x + krzywy model :x studio ładne ps: światła w photoshopie albo omni + star/ring itp...
Napisano 12 Sierpień 200717 l Autor siatki: a światła jak nie chce z photoshopa tylko z maxa... musi sie jakoś dać zrobić, żeby ładnie świeciły :)
Napisano 12 Sierpień 200717 l Ze światłami to tak ... jak masz żarówkę ... to zrów w środku małe np.sprehe i daj jej self ilumination na jaki kolor chcesz miec światło ... potem nazywasz ten obiekt ID nr 2 (albo jaki chcesz) w opcjach i idzesz do effects zakłądek ...dodajesz Lens Effect... i poniżej wybierasz sobie jak te świała mają świecić .. czy starczy glow czy ring itp .... dalej zaznaczasz to co wybrałeś i idzesz w Options (ponirzej w zakładkach) zaznaczasz Image Center i Object id.. wybierasz id taki jaki przedtem nadałeś obiektowi i wuala... masz świecące światło z jakimś efektem ... możesz jeszcze dodać światło ''photometric'' żeby miało to jakisz krztałt na powieszchni ... mam nadzieję że ci to w czymś pomogło :x gl..