ttaaddeekk Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 jest jakis sposob o ktorym nie wiem zeby max dzialal na 2 rdzeniach,bo narazie to one przydaja mi sie tylko do renderingu
Marcin Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 raczej nie :) logicznie myśląc to nawet nie ma racji bytu bo masz podczas działania nic praktycznie nie oblicza oprócz wyświetlania sceny oraz procesu modellingu w którym są raczej jedno wątkowe operacje. resztą zajmuje się GPU ;)
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 możesz odpalić 2 maxy i na każdym robić po połowie sceny :*
ttaaddeekk Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 Marcin, ale np turbosmooth chyba moglby byc podzielony i tym podobne albo robie np animacje i sakramencko muli, a jakby kilka obiektow liczylo sie na 1 a kilka na 2gim to bylo by gites, wlasnie ogladalem pokazowke modo i koles sie chwalil ze obsluguje kilka rdzeni,cos mi sie wydaje ze max jak tego niepoprawi to umrze predzej czy pozniej
Tomala Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Gdzieś czytałem że max 9 jest zoptymalizowany pod 4 rdzenie jak znajdę gdzie to dam linka.
Rekomendowane odpowiedzi