heaven Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 witam... mam niemily problem ktory mi przeszkadza w dalszej pracy nad modelem mojej pierwszej glowy.. mianowicie gdy chce zaladowac hair and fur na model glowy, otrzymuje taki komunikat po ktorym wywala mnie z maxa: wiec bedzie trza dokupic ramu prawda ? mam tylko 512.. zdziwilem sie ze wlosy tyle ramu pozeraja bo moglem upchac 700 tys poly i lekko szarpalo scene a tu 30 k i mi nie da wlosow max zrobic.
Shogun 3D Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Jak ty możesz działać na 512? Ja od roku poniżej 1GB nie schodzę, obecnie mam 2GB i za jakiś czas będę miał kolejne 2
gregorjan Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 w odpowiedzi na pytanie: -Tak za mało ramu lub za dużo poly. Jedno z tych możesz poprawić bez wydawania pieniędzy:)
Master Kiełbaster Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 zrób jak ci każą i przerób obiekt z włoskami na low poly/nie dawaj mu mesh smootha.
heaven Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 jeah :) udalo sie :P wlaczylem modyfikator kiedy glowa byla w low poly a pozniej dodalem mesha i zrobilm update selection na wlosach i moge bawic sie wlosami :) topic mozna zamknac :)
Rekomendowane odpowiedzi