Napisano 13 Sierpień 200717 l witam... mam niemily problem ktory mi przeszkadza w dalszej pracy nad modelem mojej pierwszej glowy.. mianowicie gdy chce zaladowac hair and fur na model glowy, otrzymuje taki komunikat po ktorym wywala mnie z maxa: wiec bedzie trza dokupic ramu prawda ? mam tylko 512.. zdziwilem sie ze wlosy tyle ramu pozeraja bo moglem upchac 700 tys poly i lekko szarpalo scene a tu 30 k i mi nie da wlosow max zrobic.
Napisano 13 Sierpień 200717 l Jak ty możesz działać na 512? Ja od roku poniżej 1GB nie schodzę, obecnie mam 2GB i za jakiś czas będę miał kolejne 2
Napisano 13 Sierpień 200717 l w odpowiedzi na pytanie: -Tak za mało ramu lub za dużo poly. Jedno z tych możesz poprawić bez wydawania pieniędzy:)
Napisano 13 Sierpień 200717 l zrób jak ci każą i przerób obiekt z włoskami na low poly/nie dawaj mu mesh smootha.
Napisano 13 Sierpień 200717 l Autor jeah :) udalo sie :P wlaczylem modyfikator kiedy glowa byla w low poly a pozniej dodalem mesha i zrobilm update selection na wlosach i moge bawic sie wlosami :) topic mozna zamknac :)