Skocz do zawartości

Reacting motion control

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe dokonanie powiązania zmian parametrów np. Bend'a (ustalonych keyframe'ami) względem P/R/S innego obiektu?

Czy istnieje reactor (kontroler?) zmiany modyfikatora względem P/R/S (lub też wzajemne reakcje dwu modyfikatorów)?

Animuję maszynkę ze ściśle powiązanym ze sobą ruchem całej masy elementów - key'ami po prostu nie da się tego wydymać

...mam nadzieje, że nie odeślecie mnie do skryptów, dopiero zaczynam się bawić!

Pozdrawiam mądre głowy!

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Takie sprawy to chyba o ile dobrze pamiętam kontroler animacji expression (np. przy zaznaczonym position będzie to position expression) tylko tam się się trudno połapać o co chodzi na pierwszy rzut oka. Generalnie tworzy się tam jakieś zmienne odpowiadające np. położeniu obiektu względem osi x i dla tych zmiennych piszesz jakieś plecenia. Ja kiedyś robiłem tak coś takiego że był w scenie box robiący za przycisk i po przesunięciu go w dół zapalało się światło ale dzisiaj nie pamiętam absolutnie jak to się robiło ale nie było trudno. A zmienną może być chyba każda wartość odnosząca się czy to do P/R/S obiektu czy do parametrów modyfikatora czy co tam jeszcze można animować.

Napisano

Bawiąc się expression cont. odkryłem ukryte możliwości "react-to" z poziomu track view-curve editor..ostatecznie skorzystałem z ulubionego już (:P) reactor cont. - polecam do reactingu złożonych animacji z wykorzystaniem modyfikatorów

Tomala - thx for hint :)