Napisano 14 Sierpień 200718 l Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe dokonanie powiązania zmian parametrów np. Bend'a (ustalonych keyframe'ami) względem P/R/S innego obiektu? Czy istnieje reactor (kontroler?) zmiany modyfikatora względem P/R/S (lub też wzajemne reakcje dwu modyfikatorów)? Animuję maszynkę ze ściśle powiązanym ze sobą ruchem całej masy elementów - key'ami po prostu nie da się tego wydymać ...mam nadzieje, że nie odeślecie mnie do skryptów, dopiero zaczynam się bawić! Pozdrawiam mądre głowy!
Napisano 14 Sierpień 200718 l Takie sprawy to chyba o ile dobrze pamiętam kontroler animacji expression (np. przy zaznaczonym position będzie to position expression) tylko tam się się trudno połapać o co chodzi na pierwszy rzut oka. Generalnie tworzy się tam jakieś zmienne odpowiadające np. położeniu obiektu względem osi x i dla tych zmiennych piszesz jakieś plecenia. Ja kiedyś robiłem tak coś takiego że był w scenie box robiący za przycisk i po przesunięciu go w dół zapalało się światło ale dzisiaj nie pamiętam absolutnie jak to się robiło ale nie było trudno. A zmienną może być chyba każda wartość odnosząca się czy to do P/R/S obiektu czy do parametrów modyfikatora czy co tam jeszcze można animować.
Napisano 15 Sierpień 200718 l Bawiąc się expression cont. odkryłem ukryte możliwości "react-to" z poziomu track view-curve editor..ostatecznie skorzystałem z ulubionego już (:P) reactor cont. - polecam do reactingu złożonych animacji z wykorzystaniem modyfikatorów Tomala - thx for hint :)