Napisano 17 Sierpień 200717 l Mam pytanko - moze ktos sie juz spotkal z tym problemem. Mam material - drewno korzysta on z jednej mapy. W material editorze renderuje sie pieknie, natomiast kiedy chce wyrenderowac cala scenke dostaje komunikat, ze brakuje map. Jezeli ktos zna rozwiazanie problemu bardzo prosze o odp dzieki
Napisano 17 Sierpień 200717 l Program nie może znaleźć tekstury na dysku. Podgląd materiału zapisuje się w pliku sceny, więc w ME będzie widoczny, ale do renderingu max potrzebuje całego pliku. Mam tak kiedy otwieram swoje stare sceny (tekstury do nich jakiś czas temu usunąłem)
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor A jak temu zaradzic? Jest gdzies moze jakies tajemnicze miejsce gdzie moge mu podac sciezki? Generalnie mapki mam w tym samym folderze co plik z materialem. Dzieki
Napisano 17 Sierpień 200717 l no to poprostu wejdź w sety materiały i na nowo podaj mu mapy..........
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor ok dzieki - pomoglo co prawda maxwell jest twardszy ode mnie i nadal wyrzuca mi jakies informacje o brakujacych mapach, ale renderuje potem jak trza. wielkie dzieki raz jeszcze