sanab Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Mam pytanko - moze ktos sie juz spotkal z tym problemem. Mam material - drewno korzysta on z jednej mapy. W material editorze renderuje sie pieknie, natomiast kiedy chce wyrenderowac cala scenke dostaje komunikat, ze brakuje map. Jezeli ktos zna rozwiazanie problemu bardzo prosze o odp dzieki
Sebastian Ozga Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Program nie może znaleźć tekstury na dysku. Podgląd materiału zapisuje się w pliku sceny, więc w ME będzie widoczny, ale do renderingu max potrzebuje całego pliku. Mam tak kiedy otwieram swoje stare sceny (tekstury do nich jakiś czas temu usunąłem)
sanab Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 A jak temu zaradzic? Jest gdzies moze jakies tajemnicze miejsce gdzie moge mu podac sciezki? Generalnie mapki mam w tym samym folderze co plik z materialem. Dzieki
AGmakonts Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 no to poprostu wejdź w sety materiały i na nowo podaj mu mapy..........
sanab Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 ok dzieki - pomoglo co prawda maxwell jest twardszy ode mnie i nadal wyrzuca mi jakies informacje o brakujacych mapach, ale renderuje potem jak trza. wielkie dzieki raz jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi