jubbaday Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Mam problem z renderem filmiku do półobrazów, a mianowicie efekty flary renderują się tylko dla jednego pola, czy jest możliwość obejść ten problem dla scanlaine renderer? Ubiegając, użycie innego renderera jest bardzo dla mnie niewskazane. Pozdrawiam Jubbaday
jubbaday Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 półobrazy, pola, fieldy - podział na parzyste i nierpzyste linie w telewizji, a tu trochę więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Systemy_emisji_sygna%C5%82u_telewizyjnego
streaker Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 Ja poddam w wątpliwość sens renderowania do pól, niepotrzebne wydłużanie rendera jak dla mnie, pare rzeczy renderowałem progresywnie i na tv wygląda to ok
jubbaday Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Napisano 17 Sierpień 2007 Faktem jem jest że 25 klatek to już płynny obraz, ale 50 jest płynneijsze, robilismy testy. Problem w tym że półpola zostają napewno, a chciałem trochę te animacje uładnić, więc jeszcze raz: Czy można uzywać scanline renderer z opocją "render to fields" równocześnie z efektami Lens Flare, jezeli mozna to jak?
Rekomendowane odpowiedzi