Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od kiedy dorwałem sie do 8-mej edycji majki ciąglę próbuje coś w niej zrobić. Jako fan Warhammera postanowiłem wymodelować w wolnej chwili Beastmena. Mam prawie całego, ale raczej nie odważę się dać go na forum ;]. Rzecz tyczy się czegoś innego, a mianowicie jego broni. Są to stosunkowo proste toporki, które za nic nie chcą wyglądać realistycznie xD.

axe_finish.png

Bawiłem się z nimi kilka minut i początkowo byłem z efektu swojej pracy zadowolony. kiedy zacząłem się im jednak bardziej przyglądać stwierdziłem że czegoś im brakuje... A teraz rąsia w górę kto ma jakiś pomysł, żeby wyglądały lepiej xD?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeżeli nie robisz tych toporków na podstawie jakichś konkretnych modeli z gry tylko sam wymyślasz to wydaje mi się że są one zbyt kanciate(obuch) a ostrza zazwyczaj jak nie zawsze na toporkach są łukowate a nie proste. Tak poza tym to jest spoko. Teraz tylko dobre materiały zadecydują o ostatecznym wyglądzie.

Napisano

Metal nie wyglada jak metal. Wpisz sobie w google chocby "siekiera" i zobacz jak to wygląda. Samo ostrze powinno być blyszczące i miec rysy od ostrzenia a i cala reszta metalowej części nie powinna wyglądać jak szaro-bure błoto. I pokaż wiekszy ten render, a nie tyci cuś na srodku wielkiego czarnego tła :)

Napisano

sam topor nawet dobry(Warhammer 40k - Space orks)

ale tekstury to dno