Napisano 21 Sierpień 200717 l jest to moj pierwszy sculping , pomagalem sobie troche tutorialem ale wsumie zerknelem z 2,3 razy na niego. Texturowac raczej nie bede bo nigdy sie tym nie bawilem i nie idzie mi najlepiej. Chcial bym go dokonczyc lecz sprzet mi na to nie pozwala wiec zostanie juz w tej postac. Zapraszm do komentowania :)
Napisano 21 Sierpień 200717 l za dużo glutów zwłaszcza widać to na włosach postaraj się wyciągnąć gdzieniegdzie ostre krawędzie, włoski łatwo się robi przez project master, długa droga przed tobą powodzenia :)
Napisano 21 Sierpień 200717 l claude--> on to robil w mudboxie a tam mastera nie ma :) jako model "concepcyjny" super :)
Napisano 22 Sierpień 200717 l nielot 007 ->poznałeś po tle i szaderze, ja do mutboxa nigdy nie zaglądałem i tak za dużo softu wciągam nie najgorsza ta głowa :) jak na pierwsze skulptowanie, na początek radziłbym Ci porobić główki łyse jest to łatwiejsze można bardziej zbadać anatomię a óźniej doskulptować włosy, jak dla mnie to oprócz włosów popracuj nad nosem żeby nie był jak z piłeczek, oczy tez pskulptować dodać gałki oczne, pokazać zmarszcz które robią się pomiędzy powiekami a brwiami powodzenia
Napisano 22 Sierpień 200717 l Fajna głowa ;] kojarzy mi się z bochaterem z bajki co szpinak wciągał i w rósł w siłę czy jakoś tak xD
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor dzieki za wasza pomoc , cos tam pogrzebalem przy nim jeszcze , dopiescilem wlosy , itp. , probowalem zrobic te oczy , niestety tu zawiodlem , narazie chyba zostanie w tej postaci chyba ze cos jeszcze proponujecie. Owszem , jest to robione w mudboxie , zb jakos mi nie podchodzi :/
Napisano 22 Sierpień 200717 l to jest cała głowa? bo strasznie brakuje tyłoczaszki, czoła, u przeciętnego człowieka oczy są po środku głowy, więc brakuje Ci dużo czoła, czaszka nad uszami tekże jest zazwyczaj troszkę szersza niż twarz i czoło oczywiście można deformować formę żeby uzyskać jakiś wyraz i stylizację ale powinno się to robić z pełną świadomością, i warto trochę anatomicznych główek porobić
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor claude no ja dopiero zaczynam w sculping sie bawic , dzis bedzie 2 dzien , dlatego tu pisze i pytam sie was "masterow" co jest jeszcze zle , do tej pory robilem w maxie i malo postaci a wiecej obiektow. Dzieki za wasze posty napewno cos dzis wzuce tu :)
Napisano 22 Sierpień 200717 l nie jestem masterem 3d ale zamierzam :) i trochę w życiu porzeźbiłem -> http://klodzio.w.interia.pl/index.html
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor claude no, no , ladne :) i dzieki za pomoc , faktycznie mozgoczaszka byla owiele zamala , poprawilem , dodaje fote z profilu
Napisano 22 Sierpień 200717 l jest lepiej! pracujesz z referkami? ze zdjęciami ludzi czy ilustracjami, które chcesz zrobić w 3d, najlepiej wkleić sobie jako background pod rzeźbiony obiekt (nie wiem jak to w mutboxie sie dokładnie robi) wtedy masz podkładkę pod proporcję, anatomię formę, bardzo trudno zwłaszcza na początku robić coś z głowy
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor zobaczylem ostatnio ze duzo osob zaczelo sculpowac wiec tez postanowilem sprubowac , a ze nie jako jest to moja pierwsza taka praca wzorowalem sie na tutorialu ale nie prybowalem odgapiac calego lecz tylko podpaczyc forme a reszte robilem na "czuja" :)