Skocz do zawartości

Tworzenie filmów i konwertowanie do c++??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktos moglby mi powiedziec jak mozna uzyskac film w mayi 8.5 PLE, tak jak w 'playblast', tyle ze wyrenderowany i bez widocznej siatki oraz czy sa jakies programy, ktore przekonwertowuja pliki z Mayi, do C++ w DirectX3D?

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

jeśli chodzi o export do c++ to możesz po prostu najpierw wyeksportować do *.x i potem napisać parę linijek kodu ładującego ten plik. Pliki *.x to format używany przez directx do zapisywania i odczytywania modelów.

Napisano

1.po renderingu animacji utworzyły mi się dwa pliki IFF w folderze projects (animation_ipr.iff 4.63mb) i images (animation.iff 235kb) i po otwarciu ich w "show batch render" nie można ich uruchomić, czy to wina PLE czy czegoś innego?

2.czy w mayi 'PLE' można wogóle eksportować obiekty do .x?

3.czy z .x można eksportować pliki do c++ jeżeli np przy tworzeniu jakis małych projektów chce, aby do uruchomienia wystarczył skompilowany plik .exe , a nie cały folder wypełniony plikami?

Napisano

2. nie wiem, nie mam mayi :)

3. tego ci na 100% nie powiem, ale chyba można "włożyć" *.x do .exe i korzytać jako resource. Ale nie jestem pewien czy to zadziała, ja bym jednak zostawił tego .x poza .exe i ewentualnie do jednego folderu dał.

Napisano

2 kolejne pytania:

1: jak można zmienić położenie wektorów względem zaznaczonego obiektu?

2: dlaczego kiedy wybieram w toolbox "Four View" to 3 okna pokazują mi ten sam widok, a jeżeli chce zmienić jeden z nich, to wszystkie sie zmieniają?