Drakula Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Chcialbym Was prosic, abyscie mi doradzili jaki tablet kupic. Najlepiej zeby byl tani :D a do tego w miare dokladny. Obecnie waham sie miedzy PENTAGRAM O\'pen XL a PENTAGRAM O\'pen XXL (moze jest jakis lepszy, a ja o tym nei wiem ? :) ). Nasuwa mi sie tylko jedna mysl... czy wielkosc powierzchni roboczej (A4 a A5) ogranicza w jakis znaczacy sposob wielkosc tworzonej pracki ? czekam na pomoc :)
Vogel Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Oj nie nie... A5 odradzam i lepiej kup A4 (jak masz pieniadze to nawet A3, choć tutaj wartoby mieć i monitor większy niż 17\"). Po prostu - mniejszy tablet to mniejsze pole manewru. A to oznacza mniejszy komfort i precyzję ruchów (przy rysowaniu - niezbędne). PENTAGRAM? Hmm... nie miałem okazji pracy na tabletach tej firmy, mogę ci z czystym sumieniem polecić za to tablety frmy Wacom (A3 to wydatek około 3000-3500 pln).
adek Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Zapraszam do działu HARDWARE. Wątek ten wiele razy był omawiany.
Rekomendowane odpowiedzi