Napisano 3 Wrzesień 200717 l 1. Przy wygładzaniu modelu "meshSmoothem" widoczne są niepotrzebne vertexy, których nie widać w normalnym trybie. Przy randeringu strasznie się ten fragment deformuje. Jak mam je usunąć? 2. Jak wygładzam model to co mam zrobić aby nie wygładzić jakieś krawędzi, jakiej funkcji mam użyć?
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Zwelduj (połącz) je z sąsiednimi vertexami za pomocą narzędzia target weld.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor Ale je dopiero widać po meshsmoothcie, a tam nie ma takiej funkcji
Napisano 3 Wrzesień 200717 l To znaczy że jest kilka vertexów w dokładnie tym samym miejscu spróbuj poprzesuwać vertexy w editable poly i wtedy powinny się pokazać.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor Tylko 1 mi się udało przesunąć, one zaznaczają się 2 naraz. Jest na to inny sposób?
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor Może źle wam to tłumacze, takie coś mam po randerowaniu. EDIT: Ale gdy zaznaczam tego vertexa to nie mam napisane że są 2 zaznaczone, co robie nie tak?
Napisano 3 Wrzesień 200717 l jak zaznaczasz klikając raz na vertex to nie mogą Ci sie dwa zaznaczyć chyba że zaznaczasz przez kliknięcie i zakreślenie obszaru zaznaczenia. A najlepiej daj screena obiektu(tego miejsca gdzie się pierdzieli) w editable poly z widokiem edged faces i ten sam obiekt z turbosmooth z zaznaczoną opcją isoline display.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l Autor Przesunąłem trochę vertexy i się "naprawiło". Często mi się takie coś zdarza. Jak takie coś mi wyjdzie jeszcze raz to wrzucę wam wtedy screnny. Dzięki