DOOMEL Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Witam, Mam problem z renderingiem sieciowym animacji -Vray 1.5 rc3. Otóż ta sama klatka animacji wyrenderowana na różnych komputerach przy uzyciu Backburnera, wyglądają inaczej. To znaczy cień który rzucają przedmioty raz jest ciemniejsz raz jaśniejszy. Dzieje się tylko tak przy obiektach które są oświetlane IES'ami. Dodam od siebie ze lcahe i irmapa sa wyrenderowane wczesniej i kompy czytaja je z pliku. Nie ma też problemu z dostępem do pliku IES'a przez sieć. Czy wie ktoś może dlaczego się tak dzieje??
arev Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 Czy obydwa komputery korzystają z takich samych wersji softu? Tzn. 32 lub 64 bity?
DOOMEL Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 Tak wersje softu sa identyczne. Wygląda to tak jakby każdy z kompów inaczej interpretował parametry IES albo sam vray generował niektóre parametry losowo. Zupełnie tego nie rozumiem.
arev Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 A procesory? Oba Intel/AMD, czy jeden inny niż drugi? Czytałem na forum chaosów, że to też może mieć znaczenie, chociaż jak sam liczyłem fragmenty animacji na dwóch różnych platformach to nie zauważyłem żadnych różnic.
DOOMEL Napisano 4 Wrzesień 2007 Autor Napisano 4 Wrzesień 2007 Nie to raczej nie jest wina różnych procesorów. Sprawdzilem to. Musi być jakiś parametr generowany losowo nie ma innego wyjscia. Praktycznie nie ma żadnej prawidłowości. W jednym momencie komp renderuje klatke,a potem na tym samym kompie klatka puszczona jeszcze raz wyglada delikatnie inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi