Gość mysza313 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 witam wszystkich forumowiczow!!!! jak juz w temacie wspomnialam potrzebuje materialy na temat 3d maxa do pracy inz. niestety nie stac mnie na to zeby wykupic odpowiednie ksiazki, a po kilku dniach spedzonych na szukaniu interesujacych mnie wiadomosci jestem juz troche zdesperowana i zwracam sie do was z wielka prozba o pomoc. chodzi mi o konkretniejsze wiadomosci, poniewaz jedyne na co sie napotykalam to jakies male wzmianki lub ogolniki ze cos tam istnieje ale nigdzie prawie nie bylo napisane jak dziala, jakie jest tego zastosowanie itp. itd. informacje o ktore prosze to: techniki modelowania (jakie istnieja techniki przynajmniej z krotkim opisem na czym polegaja i do czego sie je stosuje bo z tego co wiem to kazda z technik sluzy do czegos innego) to samo dotyczy mapowania (jego rodzaje) oraz oswietlenia wiec jesli znacie linki do stron z takimi informacjami lub mozecie mi w inny sposob pomoc to bede wdzieczna za wszystkie infornacje z gory baaaardzo dziekuje :)
eco Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 ...oj myszo myszo - tego typu ingformacji jest mnostwo - i nie trzeba ksiazek - jezeli masz internet to wiecej dowiesz sie stad niz z ksiazek - to wlasnie ksiazki dosc ogolnikowo traktuja wiele zagadnien -3d max w 24 godziny itp :) - to pobiezny przeglad mozliwosci - ktory daje informacje ale to samo i wiecej jest w tutorialach i artukulach w internecie :) - wystarczy wpisac haslo typu "poly modeling" "box modeling" "NURBS" "spline modeling" itp itd - do kazdego zagadnienia cos bedzie . Oczywiscie niezastapiony jest tez "help" umieszczony w samym programie
Gość mysza313 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 moze i masz racje ale uwierz mi ze juz sporo siedze przy necie i nie za duzo mozna znalesc konkretow, wiele jest opisow ale czesto jest to na zasadzie ze opis jest za jednym zamachem do kilku programow:( nie zalezy mi tez na przykladach uzycia tak jak jest to opisane w tutkach... chodzi mi tu raczej o definicje lub chociaz wymienienie haslowo wszystkich technik modelowania i rodzajow modelowania oraz oswietlenia to moze po tym juz dojde do jakichkolwiek konkretnych informacji... w razie czego podaje jeszcze swojego maila [email protected]
eco Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 tak na zachete prosto z google taki slowniczek - pewnie wszystkiego tu nie ma ale nieco inna forma niz tutorial :) http://www.highend3d.com/dictionary/N/NURBS
Gość mysza313 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 ok masz racje wiadomosci w necie moze jest sporo szkoda tylko ze w polskiej wersji to w wiekszosci reklamy programow i ksiazek na interesujacy mnie temat... :( no ale widze ze przy pisaniu pracy bez translatorka sie nie obede. dzieki za checi pozdrawiam mysza
Rekomendowane odpowiedzi