robertrobo Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Autodesk oferuje różne pakiety np. 3dmax, VIZ, Architecture i jescze pare. Czy one się różnią jakoś zasadniczo od siebie? Czy tylko full masterzy zauważą różnice?
siwy Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 pytanie takie już było. Nie wiem co rozumiesz przez pakiet architecture. Może chodzi o architectural desktop. A może czegoś nie wiem. ADT czyli wspomniany architectural desktop to program bazujący na autocadzie, można w nim tez robic modele 3d całych budynków, przekroje przez nie i prymitywne wizualizacje albo wyeksportowac do 3dmaxa. 3dViz różni się od pełnej wersji 3dmax brakiem narzędzi do animacji, są tylko podstawowe pozwalające na ruch kamery, przesuwanie się obiektów itp. Nie ma kości, rigowania itd. Poza tym do wizualizacji nadaje sie jak najbardziej i niewiele się różni od maxa, jest też z nim kompatybilny. Ma też mentalraya.
robertrobo Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 no wlasnie o to mi chodzi dzieki . czyli jak ktos animacji nie robi to wszystko jedno czy ma viz czy maxa
chudy Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Viz chyba też pozbawiony jest reactora z tego co pamiętam, imo często reactor się przydaje przy wizkach, chociaż konieczny to raczej nie jest ;]
Rekomendowane odpowiedzi