Beatou Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Tak jakoś sobie dzisiaj usiadłem wieczorkiem i postanowiłem że zrobię coś z GITS'a Nie jest to wierna replika fuchicomy bo robiłem z głowy... a to że mniej więcej pamiętałem jak ten szkrabek wygląda zawdzięczam komiksowi przeczytanemu tydzień temu ;] Szkoda że jestem już dzisiaj zmęczony bo bym dał więcej detali gdzieniegdzie :D a potem już nie mogę bo poprawki i obrona ;) więc wrzucam :) Pozdrawiam całą ekipę po dłuższej przerwie :D
linnenn Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Ciekawe :). Ja jeszcze nie mam takiego skila ;) Podobają mi się otaczające ściany (robią klimat) i nogi tego stwora. Działko pierwsza klasa (widziałam bez odpalonej broni). Robi wrażenie prawdziwego xD. Jedyne moje uwagi to: - odrobinę większa jasność na zakończeniach broni xD - dość dziwnie zgrał się laser i krawędź cienia - może by trochę przesunąć tego robota? :] - i czy nie powinno być cienia od wiązki laseru? O.o ... ok wiem że to nie laser, ale nie umiem tego nazwać o tej porze xD.
Beatou Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Napisano 11 Wrzesień 2007 lol to nei laser tylko smugi po lecących pociskach bo dałem motion blur xD Cień faktycznie dziwnym trafem zgrał sięz linią tej smugi.. ale to galeria finished works więc nie bedę poprawiał xD może kiedyś wstawię moją fuchicome w lepsze otoczenie bo te sciany to taka prowizorka..chciałem żeby wyglądało że zapędzono ją w ślepą uliczkę ^^" Jasność na zakończeniach broni to pewnie w ps bym zrobił gdybym zainstalował xD
flesz_gordon Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 hm...jak dla mnie to troche płaskie swiatlo baw sie roznymi zrodłami oswietlenia - pare omni z boku, gory itp - ju noł rozne barwy, natezenie ale luz- gitsa widzialem i rozpoznalem i tak jeszcze ten laser...wyglada jakbys naciapał w photoshopie "wybuch" ;)
Beatou Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 no jak będzie czas to może wrócę ;) co do światła to HDRI + Vray sun "nagrywane" vray camera ;) nie wiem czy omni to dobry pomysł.. jakoś nie lubię tego źródła światła :P ale się zobaczy ;] światłem zawsze można się bawić w nieskońcozność, uzyskując różne klimaty. Co do wybuchów to efekt fire.. pierwszy raz go używałem i chyba w ps nawet lepiej by wyszło :D i to nie laser tylko smuga po pociskach.. tylko w zbyt małej odległości je dałem i motion blur rozmywa je w jedną smuge.. kolor może też bym zmienił na bardziej ognisty.. plan był taki żeby zrobić ją jeszczetrochę ostrzelana ;) dziury po kulach na ścianie, jakieś rozpadające się schody przeciwpożarowe itp.. no ale brak czasu i szczerze to już haftam tą sesją.. pozdro dla wrześniowców :D
wharp Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 no jak na robione z glowy to nie zle :) Tachikomy dosc latwo znalesc w necie; swoja droga bardzo lubie GITSa; moim zdaniem pracka wymaga dopieszczenia i bedzie super
Beatou Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Napisano 13 Wrzesień 2007 nom Tachikom jest więcej i chyba o nie się oprę jak bedę to dokańczał :D w sumie wolę Fuchikomy bo to z tyłu nei wygląda jak pralka :D
Rekomendowane odpowiedzi