piotrek Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Czy wydobywające się z głośników różnego rodzaju trzaski to oznaka, że głośniki są zagrożone? :) Mam keyboard podłączony przez line-in do karty dźwiekowej, a do tej podłączone głośniki Logitecha 2.1. Gdy na keyboardzie wykonam jakieś rozbudowane akordy (rzadziej, dy nacisnę jednocześnie 2-3 klawisze) z głośników wydobywają się jakieś trzaski. Pytam, bo już kiedyś miałem podłączony do keyboardu jaiś stary wzmaczniacz z głosnikami i w pewnym momencie po prostu kondesator w nim wybuchł, gdy coś tam grałem, a nie chciałbym, by to samo spotkało moje Logitechy. :)
ReflectVision Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 ja mam creativy megaworks i od pewnego czasu u mnie tez slychac trzaski i tak jakby sie BR dławil :/
piksar Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 przez kartę głośników nie uszkodzisz zmniejsz poziom dźwięku w keyboardzie, podkręć na karcie
piotrek Napisano 11 Listopad 2007 Autor Napisano 11 Listopad 2007 Wątek się odświeżył :) zmniejsz poziom dźwięku w keyboardzie, podkręć na karcie Zwykle obiłem właśnie odwrotnie - mniejsze szuky były, gdy keyboard głośno, a w sterowniku ciszej.
avant.garde Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 piotrek, tak jak pisze piksar - zawsze najpierw podkręcaj na maksa software'owo, a dopiero potem sprzętowo (na wzmakach itp). Software'owo osiągniesz najbardziej zbliżoną charakterystykę do linii prostej, hardware'owo to już jest zupełnie inaczej - raczej coś logarytmicznego. No i hardware jest bardziej podatny na szumy.
Rekomendowane odpowiedzi