piotrek Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Mam taki nietypowy problem, bowiem za kazdym razem, gdy w Houdinim9 wykonuję różne czynności, dysk zaczyna dziwnie syczeć :> Tak jakby głowica sunęła po powierchni talerza. Dzieje się to wyłącznie wtedy, gdy na "pasku podpowiedzi" w H9 zmienia się tekst. Nie mam pojęcia co panowie z SESI powpisywali w tego Houdiniego, ale zaczynam obawiać się o stan zdrowia mojego dysku (ma już 5 lat biedaczek ;/). Wie ktoś, co jest grane? Już całkowiczie zgłupiałem od tego.
CgBartosz Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Jesli Twoj dysk ma 5 lat i wydaje dziwne dzwieki to wroze mu rychla smierc :) Moze zdefragmentuj go Ultimate defrag i sprawdz czy dzieje sie to samo.
xeav Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 mi dziwne dzwięki wydaje karta grafiki pod mayą w linuksie :>
piotrek Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Napisano 18 Wrzesień 2007 mi dziwne dzwięki wydaje karta grafiki pod mayą w linuksie :> Może jakiś kondensator się gotuje? :) Jesli Twoj dysk ma 5 lat i wydaje dziwne dzwieki to wroze mu rychla smier Fakt, że już powinien odejść na emeryturę, ale dlaczego dzieje się to tylko w tej jednej sytuacji? Mogę robić wszystko - instalować programy, kopiować pliki, ripować filmy, renderować, przeprowadzać różne symulacje, wykonywać skomplikowane obliczenia w Microsoft Kalkulator i wszystko jest w porządku. Odpalę H9, ruszę kursorem i już coś nie tak.
CgBartosz Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Wylacz wszysciutkie procesy zbedne. odlacz sie od sieci. Wszystko co moze uzywac dysku. Odpal ten programik i wykonaj operacje przy ktorych dzwiek sie pojawia... http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/Diskmon.mspx I wyczytaj co tam sie z dyskiem dzieje.
CgBartosz Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 mi dziwne dzwięki wydaje karta grafiki pod mayą w linuksie :> Czy dziwne dzwieki Twojej karty to nie jest poprostu wchodzenie wentylatora na wyzsze obroty ? Kiedys sie z tym spotkalem...
xeav Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 nie, to pojawia się wtedy gdy obracam viewport, w którym jest jakiś model
CgBartosz Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Zazwyczaj wtedy wiatrak zaczyna sie mocniej krecic... Ale moze sie myle. Moze to ktorys tranzystor wydaje te dzwieki :) Spotkalem sie z tym samym pod windowsem 2000 i maya 4 w stacji della
Rekomendowane odpowiedzi