Napisano 17 Wrzesień 200717 l Mam taki nietypowy problem, bowiem za kazdym razem, gdy w Houdinim9 wykonuję różne czynności, dysk zaczyna dziwnie syczeć :> Tak jakby głowica sunęła po powierchni talerza. Dzieje się to wyłącznie wtedy, gdy na "pasku podpowiedzi" w H9 zmienia się tekst. Nie mam pojęcia co panowie z SESI powpisywali w tego Houdiniego, ale zaczynam obawiać się o stan zdrowia mojego dysku (ma już 5 lat biedaczek ;/). Wie ktoś, co jest grane? Już całkowiczie zgłupiałem od tego.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Jesli Twoj dysk ma 5 lat i wydaje dziwne dzwieki to wroze mu rychla smierc :) Moze zdefragmentuj go Ultimate defrag i sprawdz czy dzieje sie to samo.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Autor mi dziwne dzwięki wydaje karta grafiki pod mayą w linuksie :> Może jakiś kondensator się gotuje? :) Jesli Twoj dysk ma 5 lat i wydaje dziwne dzwieki to wroze mu rychla smier Fakt, że już powinien odejść na emeryturę, ale dlaczego dzieje się to tylko w tej jednej sytuacji? Mogę robić wszystko - instalować programy, kopiować pliki, ripować filmy, renderować, przeprowadzać różne symulacje, wykonywać skomplikowane obliczenia w Microsoft Kalkulator i wszystko jest w porządku. Odpalę H9, ruszę kursorem i już coś nie tak.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Wylacz wszysciutkie procesy zbedne. odlacz sie od sieci. Wszystko co moze uzywac dysku. Odpal ten programik i wykonaj operacje przy ktorych dzwiek sie pojawia... http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/FileAndDisk/Diskmon.mspx I wyczytaj co tam sie z dyskiem dzieje.
Napisano 18 Wrzesień 200717 l mi dziwne dzwięki wydaje karta grafiki pod mayą w linuksie :> Czy dziwne dzwieki Twojej karty to nie jest poprostu wchodzenie wentylatora na wyzsze obroty ? Kiedys sie z tym spotkalem...
Napisano 18 Wrzesień 200717 l nie, to pojawia się wtedy gdy obracam viewport, w którym jest jakiś model
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Zazwyczaj wtedy wiatrak zaczyna sie mocniej krecic... Ale moze sie myle. Moze to ktorys tranzystor wydaje te dzwieki :) Spotkalem sie z tym samym pod windowsem 2000 i maya 4 w stacji della