Skocz do zawartości

Potrzebuje szybkiej pomocy z terenem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej mam problem. Mianowicie mam linie terenu z autoCada i z nich musze zrobić teren w maxie, czy istnieje jakas łatka badz program ktory mi pomoże z lini 2d zrobic teren 3d ??

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

EDIT: Przy twoim terenie ta metoda zajmie wieczność:) Niemożesz przerobić w ACadzie to na face? chyba że to jest płaski rysunek:/

Zrób screena Autocada terenu.(rozumiem że masz izolinie). Teraz wrzuć go do painta.

Użyj narzędzia wypełniania -> Wypełnij najwyższe obszary(obramowane izoliniami) Białym. I z każdą naastępną izolinią zmieniaj kolor na bardziej szary. Teraz wrzuć to do Maxa Dodaj plana 50/50 segmenów(height/lenght). Dodaj modyfikator Displacement. dodaj tam swoją mapkę(Może będzie trzeba UVW zmienić troche). Jak ustawisz wszystko na odpowiednią wysokość modyfikatore displacement Convert to Editable Poly. Tam Zaznaczasz wszystkie werteksy dajesz RELAX i ciach.

metoda na około

Napisano

chyba bym to wolal zrobic na oko jesli to mozliwe i nie wiem czy potrzebujesz widoczne linie poziomic . jesli nie potrzebujesz ego to zrob sobie kilka przekrojow zeby chwycic wysokosci max min itp , na podstawie przekrojow mozesz sobie latwo zbudowac cos podobnego bo pewnie nikt nie bedzie tego mierzyc do do poziomicy ... i pomyslec ze jeszcze pare lat temu robilem takie rzeczy ale wycinajac z painki/ tektury przy makiecie terenu .... ;/

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności