Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zastanawiałem się jak zrobić płynny efekt slow motion w after effects?

Mówiąc płynny mam na myśli płynny ;)

Time Streching odpada bo nie o taki efekt mi chodzi. Jak ktoś widział MATRIX lub SMALLVILLE to wie o czym mówię. I od razu mówię że chodzi o zrobienie takiego efektu w wersji 6.5. Wersji 7 nie posiadam (wiem że jest tam coś takiego jak Time Warp)... niestety.

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 6,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

"inbeteen-frame-generation" - czyli potrzujesz plugina opartego na technologii "optical flow". Zobacz: REALVIZ - ReTimer i pewnie jeszcze kilka innych.

Tak spod palca to się nie da. Ten algorytm jest nieco skomplikowany... ;)

pozdr.,

skk.

Napisano

W AFX nie. W Shaku 4.0 jest optical flow z calym dobrodziejstwem inwentarza. Stabilizacja, auto-panoramy i retiming. Shake to tylko 500$...

Napisano

Twixtor, Retimer, Pixel Motion Frame Blending w AAE7

same sobie liczą wektory ruchu (mogą też wykorzystać z zewn. źródeł)

Napisano

AAE7 time remapping jesli chcesz plynne fajne przejscia z slow do real. Wlaczasz frame blending - niestety czasami daje dziwne efekty

Napisano

Si seniore ;)... ale jakie cuda wychdoza czasami jak ukosna kreseczke zrobisz -niepikselowata :p... moze rozwine nieco mysl, zrobilem slow mode robala odlatujacego z kwiatka, przy zrobieniu prostej elgenckiej kreseczki w frame blendingu robal znieksztalcal powietrze podczas lotu :D taki ala warp

Napisano

nobo ten slow motion ro jest własnie warp - dlatego lepiej stosować RETimer albo Twixtor bo tam można maskami obeysować obiekty i wtedy takie "artefakty" nie powstaną :)

Napisano

A Ty mi powiedz gdzie ja znajde Twixtor i Retimera? To sa pluginy?

Napisano

Wiesz wedlug mnie ten przyklad tak naprawde nic nie pokazuje, bo to samo na loozaczku zrobisz bez pluginow, chociaz jak pokazuje ta statuetke... ja jestem ciekaw jakby sobie poradzil z moim robaczkiem. Musze otworzyc chyba sklep i poszukac :)

Napisano

Swoja droga, przydalby sie dzial after effects, bo compositing, montaz, AAEowe efekty to tez sztuka... chociaz czuje ze przerodziloby sie to w pokazywanie zrobionych rzeczy z tutoriali Andre Kramera :p

Napisano

zainstaluje se Twixtora i porównaj z Pixel Motion w pełnej rozdzielczości np. PAL - wtedy zobaczysz że Twixtor sie lepiej spisuje

odnośnie "tutoriali" Kramera - na innym forum, o nieco innej tematyce, pewien "SiDżi Artist" (nawiasem mówiąc największy "cfaniak" bo uważał sie za największego znawce AAE i reszty produktów Adobe) w swoim portfolio popakował pełno rzeczy z tych tutoriali (i praktycznie cały reel był jednakowy) no ale do rzeczy miałem z nim "spięcie", wtedy ktoś go zjechał o to i od tej pory koleś ucichł... lol ta wypowiedź zabrzmiała jak Halama ;)

ciekawe czy on też ogląda to forum...?

Napisano

Tacy profesjonalisci pewnie nie maja czasu bo sa tak zarobieni :P. Apropos cwaniaka uzywal tych samych footygow co Andrew?... ale swoja droga dzieki Andrew Kramerowi sporo sie nauczylem...

Napisano
  • Autor

Eh, czyli raczej bez wtyczek nie dało by rady. Dzięki za pomoc.

Napisano

nie tylko "footygów" ale wogóle wstawił animacje z tutoriali Kramera

PS. Też sie troche nauczyłem od Andrew, ale więcej sie nauczyłem z CreativeCow oraz samemu, poprzez wielogodzinne zabawy i czytanie pomocy....

Kawka: Kramer robi przeważnie bez wtyczek "3rd party", ale po to one są żeby zrobić coś lepiej - wiadomo że "seryjne podzespoły" nie są tak fajne jak też "specjalne" :)