Gość dawcpl Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Cześć, jestem początkującym, mam pytanie, Jak przekonwertować animacje zrobioną w 3ds max do pliku filmowego np. .avi?
erwin Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Najlepiej jest wyrenderowac animacje do pojedynczych klatek i nastepnie zlozyc je np. w VirtualDub
deha21 Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Rendering>Render(lub klawisz F10)>zaznaczasz Active Time Segment lub Range(tutaj musisz ręcznie ustawić początkową i końcową klatkę)>zjeżdżasz niżej i jest tam ramka Render Output, a poniżej przycisk Files>klikasz i wpisujesz nazwę, wybierasz format. A potem przycisk Render. Do avi moim zdaniem nie opłaca się konwertować. Najlepiej zrobić tak jak mówi erwdef. Ja osobiście zapisuję z poziomu maxa do *.mov ale nie robiłem jeszcze żadnej profesjonalnej animacji w której być może lepiej sprawdziłby się sposób erwdefa.
Gość dawcpl Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Dobra, chce to zrobić tak jak pisał erwdef, ale nie mogę znaleźć takiej funkcji w VirtualDub. Będę wdzięczny jak ktoś napisze jak to zrobić , albo poda mi nazwę innego programu
erwin Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Gdy juz wyrenderujesz animacje do sekwencji pojedynczych klatek, wchodzisz w VirtualDub, klikasz File>Open video file... a nastepnie jako typ pliku wybierasz "Image sequence" i wskazujesz pierwszy obrazek. Program automatycznie wczyta wszystkie klatki, a nastepnie zapisujesz to jako np. plik avi PS. nie erwdef, tylko erwfed :P
claude Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 ja kiedyś robiłem to tif a później Virtualdub nie chciał mi tych plików wciągnąć, wciągął z tego co pamiętam tylko targa wciągał VirtualDub
Rekomendowane odpowiedzi