Napisano 26 Wrzesień 200717 l Cześć, jestem początkującym, mam pytanie, Jak przekonwertować animacje zrobioną w 3ds max do pliku filmowego np. .avi?
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Najlepiej jest wyrenderowac animacje do pojedynczych klatek i nastepnie zlozyc je np. w VirtualDub
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Rendering>Render(lub klawisz F10)>zaznaczasz Active Time Segment lub Range(tutaj musisz ręcznie ustawić początkową i końcową klatkę)>zjeżdżasz niżej i jest tam ramka Render Output, a poniżej przycisk Files>klikasz i wpisujesz nazwę, wybierasz format. A potem przycisk Render. Do avi moim zdaniem nie opłaca się konwertować. Najlepiej zrobić tak jak mówi erwdef. Ja osobiście zapisuję z poziomu maxa do *.mov ale nie robiłem jeszcze żadnej profesjonalnej animacji w której być może lepiej sprawdziłby się sposób erwdefa.
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Dobra, chce to zrobić tak jak pisał erwdef, ale nie mogę znaleźć takiej funkcji w VirtualDub. Będę wdzięczny jak ktoś napisze jak to zrobić , albo poda mi nazwę innego programu
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Gdy juz wyrenderujesz animacje do sekwencji pojedynczych klatek, wchodzisz w VirtualDub, klikasz File>Open video file... a nastepnie jako typ pliku wybierasz "Image sequence" i wskazujesz pierwszy obrazek. Program automatycznie wczyta wszystkie klatki, a nastepnie zapisujesz to jako np. plik avi PS. nie erwdef, tylko erwfed :P
Napisano 29 Wrzesień 200717 l ja kiedyś robiłem to tif a później Virtualdub nie chciał mi tych plików wciągnąć, wciągął z tego co pamiętam tylko targa wciągał VirtualDub