Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Używam 3ds maxa 9, 32 bity RC2 chyba. Ściągnełęm demo VRay'a o nazwie "vray_demo_15000_max90_x64.exe". Używam 3ds maxa 9 32 bit, ale na liście dostępnych do ściągnięcia nie widziałem vray'a do tego rodzaju programu. Gdy chcę zainstalować to demo, wyskakuje błąd o "nieprawidłowej aplikacji systemu Win32". Co oznaczają te bity? Co zrobić aby instalka zadziałała?

Chciałbym używać VRay'a z powodu takiego, że nigdzie nie znajduje tutorialów z fotorealistycznymi efektami do mental raya, ktorego do teraz używałem. Wszystkie materiały i inne takie o wiele łatwiej uzyskać w VRayu.

Używam Windowsa XP (oryginalny, oczywiście), Celeron 3.2 GHz, karta graficzna Radeon X200 Series i 512 MB ramu.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :).

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 874
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Powiem tak ta wersja V-ray'a nie będzie ci chodziła bo jest to aplikacją 64 bitowa, a jak dobrze zrozumiałem korzystasz z systemu windows 32 bit.

Ty ściągłeś wersje demo ''vray_demo_15000_max90_x64.exe'' poszukaj w necie wersji ''vray_demo_15000_max90_x86.exe"" tylko uważaj i sprawdzaj oznaczenia x86 to jest te właściwe.

A na pytanie co zrobić żeby instalka zadziałała to ci powiem ze nic bo i tak nie pójdzie.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Wiesz, ściągane z oficjalnej strony i jest tam też ta wersja o której mówisz. Głupi jestem że nie sprawdziłem czy ta będzie działać. I działa :). Dziękuję ci bardzo za pomoc. Masz ;*.