Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

długi czas nie robiłem nic w 3d, z powodu braku czasu, więc by nie zapomnieć maxa zrobiłem se coś co często używam , przy okazji poćwiczyłem se renderowanie

pendrive3uz0.th.jpg

beznazwy1kr0.th.jpg

Final Render, niestety więcej renderów nie dam bo to jedyny który mi tak wyszedł, przez przypadek i nie mogę powtórzyć tego efektu

sam model nie jest do końca skończony, chciałem dodać normal mapy ale nie wiem specjalnie jak je zrobić, w PS jestem zielony

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zrób coś z tym niebieskim stykiem usb, bo wygląda on conajmniej dziwnie i koncentruje uwagę widza w nie najszczęsliwszym miejscu

Napisano
  • Autor

to jak wypowie sie ktoś ?, bo widzę że ostatnio na forum jest dziwny zastój

Napisano

Mam taki sam tylko, że z fioletowymi elementami. Może tez byś pokolorował na jakiś kolor? Model dobry ale render mógłby być lepszy... chociaż sam bym lepszego nie zrobił :P

Napisano
  • Autor

zmiana kolorystyki to dosłownie sekundy, ale u mnie to renderowało się prawie pół godziny, więc odpada zabawa kolorystyczna, bo efekt będzie ten sam, co do rendera to chyba pierwszy z jakiego w ogóle jestem zadowolony

Napisano
  • Autor

kurde, to forum jest jedynym na którym mogę dostać konstruktywną krytyke, a teraz to nic, aż dziwne

ciągle czekam na jakieś komentarze i troche krytyki

Napisano
  • Autor

hmm, ambitniejszego powiadasz, zacząłem robić mój telefon sagem

http://www.ateliers-du-bocage.com/boutique/images/smyx-5m.jpg

a tu model po godzince roboty:

http://img254.imageshack.us/img254/3264/sagemku4.jpg

teraz się zastanawiam jak guziki powrzucać, bo resztę rzeczy zrobię bez problemu i oczywiście poprawię te błędy które są na tym renderze

Napisano

Jesli nie chce Ci sie robic dziurek na guziki to mozesz teksturom zrobic takom czarą obwudke wokół nich i wstawic przycisk bez wycinania. To zalezy glownie od tego pod jakim kontem będziesz prezentował telefon.

Napisano
  • Autor

ja zawsze robie modele bez tekstur, bo mi słabo idzie ich tworzenie ;]

chyba bede musiał pocutować całe i wyextrudować, tylko szkoda że takie coś tak długo trwa...

Napisano

Zapowiada się ciekawie, wrzuc jeszcze siatke.

PS. Świetny model pendrive'a, podoba mi się ( mam takiego samego:) )

Napisano

tez mam zamiar wymodelowac tego sagema to byla moja pierwsza komorka w zyciu dobry sprzet

Napisano
  • Autor

a tak z ciekawości, kiedy ją miałeś ? bo ja mam ją teraz, troche stara ale faktem jest to że dobrze się nią rzuca ;]

Napisano

haha dobre nadal ja mam szkoda mi ja sprzedac bo marne pierniadze za nia dostane a mam do niej sentyment, musze sie zmobilizowac i wkoncu ja wymodelowac, ale jak zwykle brak czasu i sloniany zapal, typowe....

edit:

wlasnie w tym modelu komorki te przyciski to zrobione sa jako inny element, nie robiles ich wytlaczajac poligony??, a dziury zrobilem chamferem i potem wytlaczaniem ? czy masz jakis inny sposob?

Napisano

Fajne ze zaczeliscie o telefonach rozmawiac ;D

Co do pendrive'a to calkeim realistyczny i dobrze zrobiony, ale pendrive to model ktorym sie krotko mozna pozachwycac :)

Widze ze telefon wychodzi, sam modeluje teraz zegarek zobaczymy co z tego wyjdzie za niedlugoo zamieszcze w WIPie :]

Pozdro

Napisano
  • Autor
haha dobre nadal ja mam szkoda mi ja sprzedac bo marne pierniadze za nia dostane a mam do niej sentyment, musze sie zmobilizowac i wkoncu ja wymodelowac, ale jak zwykle brak czasu i sloniany zapal, typowe....

edit:

wlasnie w tym modelu komorki te przyciski to zrobione sa jako inny element, nie robiles ich wytlaczajac poligony??, a dziury zrobilem chamferem i potem wytlaczaniem ? czy masz jakis inny sposob?

zrobiłem boxa wymodelowałem z niego kształt guzika dałem odpowiednie smothowanie i gotowe, co do dziur to wziełem guziki skopiowałem dałem im chyba push, i potem w prosty sposób wyciełem boolean pro ;] lecz potem chyba z godzinę poprawiałem wszystko, a wyciełem booleanem bo nie musiałem bawić się w cut, przy którym trudno utrzymać dobrą odległość od guzika, a przy przesuwaniu na krzywych płaszczyznach rozwala się ogólnie model...

a telefonu pewnie nie skończę, braki czasowe, chodź ostatnio zabrałem się za naukę animacji, tylko szkoda że czarna księga animatora jest od maxa 4 bo trzeba się strasznie dużo domyślać i czasami pliki z przykładami nie działają tak jak mają

Napisano
  • Autor

gorzej z tym że nie ma kto tekstur zrobić, a ja po prostu nie umiem :/

ale zobaczymy, może będę musiał się nauczyć, chociaż opcję kopiuj wklej...