claude Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 modelowałem sobie pewien element po czym od razu chciałem spróbować rozłożyć siatkę unwarpem, nałożyłem modyfikator i max się od razu wysypał, powracałem do tego samego pliku kilka razy i nawet nie mogę skasować modyfikatora bo od razu max się wypisuje jest jakiś sposób na odzyskanie mojej pracy
Razi91 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 w folderze z plikami z maxa jest folder "AutoBack". Tam są automatycznie zapisywane sceny w razie "w", jakby coś się stało, żeby nie stracić dzieła. Ale chyba juzu ciebie to będzie zastąpione.
claude Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 plik da się otworzyć ale co z tego jak unwarp jest połączony z modelem i przy każdej próbie się sypie, zauważyłem że często przy mapowaniu max się psuje
Tomala Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Podaj kolejność modyfikatorów i wersję maxa. Czasami pomaga np. merge obiekty z wadliwej sceny do nowej po kolei i jak masz pewność że konkretny obiekt powoduje zawiechę to zrób tak żeby nie był widoczny w viewporcie zaznacz go (H) z listy i w panelu modify skasuj ostatnio dodane modyfikatory lub zmień ich kolejność. Mi w maxie 8 prawie zawsze wieszała się scena w której np. do obiektu z turbosmooth dodawałem symmetry. 1
claude Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Dzięki wielkie wystarczyło, obrócić kamerę do tyłu zaznaczyć H i dało się skasować wadliwy unwarp, pozdrowienia wielkie :)
Rekomendowane odpowiedzi