Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

modelowałem sobie pewien element po czym od razu chciałem spróbować rozłożyć siatkę unwarpem, nałożyłem modyfikator i max się od razu wysypał, powracałem do tego samego pliku kilka razy i nawet nie mogę skasować modyfikatora bo od razu max się wypisuje

jest jakiś sposób na odzyskanie mojej pracy

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w folderze z plikami z maxa jest folder "AutoBack". Tam są automatycznie zapisywane sceny w razie "w", jakby coś się stało, żeby nie stracić dzieła. Ale chyba juzu ciebie to będzie zastąpione.

Napisano
  • Autor

plik da się otworzyć ale co z tego jak unwarp jest połączony z modelem i przy każdej próbie się sypie, zauważyłem że często przy mapowaniu max się psuje

Napisano

Podaj kolejność modyfikatorów i wersję maxa. Czasami pomaga np. merge obiekty z wadliwej sceny do nowej po kolei i jak masz pewność że konkretny obiekt powoduje zawiechę to zrób tak żeby nie był widoczny w viewporcie zaznacz go (H) z listy i w panelu modify skasuj ostatnio dodane modyfikatory lub zmień ich kolejność. Mi w maxie 8 prawie zawsze wieszała się scena w której np. do obiektu z turbosmooth dodawałem symmetry.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie wystarczyło, obrócić kamerę do tyłu zaznaczyć H i dało się skasować wadliwy unwarp,

pozdrowienia wielkie :)