MareG Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Pod koniec roku mam troszke luzu w pracy i bawie sie w wizualizacje domku, ktorego projekt intensywnie konczy moj kolega z pracy... Na tyle sie bawie, ze znowu wylozylem dach dachowka z obiektow 3d. Jest tego troche o scena ma prawie 500tys scianek, ale rendering trwa chwilke. Przy okazji opracowalem nowa technike budowy domku na podstawie plaskich widokow elewacji z ACADa: a tu zblizenia detali: a tak wygladaja rendery ukonczonej elewacji, terenu jeszcze nie skonczylem bo nie mam kompletnych danych. Calosc bedzie skonczona po swietach. ... tak tak - cegla jest jednolita, zroznicuje ja pozniej jesli bedzie czas:) ech w koncu to tylko vizka do projektu - zeby klient zobaczyl w czym bedzie mieszkal z rodzina, wiec nie ma sie czym podniecac :) pozdrowionka.
Bobby_digital Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 no tak poza tom cegłą wszystko swietnie,
l_lewandowski Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Witam! Spoko domek, ale fakt, cegla jest dziwna, zbyt regularna... Pozdrawiam!
Gość User190 Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Niom, łądny domek - zawieś gdzieś scenkę na necie to się pobawię z oświetleniem :)
Fafex Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 W tym renderze daj jeszcze tło. Bo troche to dziwnie wygląda, gdy tam z tyłu pustynia a w oknach odbija sie nie wiadomo co.
MareG Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 cegla juz poprawiona, a jej kolor i kolor tynku zostanie jeszcze skonsultowany i ostatecznie dobrany. Do wnetrza wstawie jeszcze uklad scian, zeby okna z drugiej strony nie przeswitywaly. Falex: tlo oraz najblizsze otoczenie bedzie nastepnym krokiem, na razie jeszcze nie zostalo zaprojektowane wiec jest pustynia :) to tyle na dzisiaj, reszta pewnie po swietach. Nara
Anonymous Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 ta balustrada to chyba z zadnymi normami nie jest zgodna ;). pozdr./karino
MareG Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Napisano 22 Grudzień 2003 HEHE z ta balustrada to fakt - zaklada ze wlasciciele beda bezdzietni :) Tak naprawde doszly tam podluzne ciegna stalowe co 10cm, ktore skutecznie zabezpieczaja wolne strefy, a jednoczesnie sa malo widoczne. xMark: Projekt tego domku powstawal bardzo dlugo w glowie, na kartkach i w komputerze mojego kolegi architekta, wiec lepiej mu nie wspominam ze podobny juz ktos wczesaniej wymyslil :) pozdr
adek Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Ciesze sie Marek ,ze zamieszczasz nowe pracki na forum. Wizualizacja naprawde fajna. Jedynie można byłoby pobawić się jeszcze światłem ,ale to przecież nie problem dla Ciebie. Moglbys pokazac mozliwosci fr\'a natomiast nie wiem ile by sie to renderowalo jesli tych scianek jest az tyle. :)
l_lewandowski Napisano 24 Grudzień 2003 Napisano 24 Grudzień 2003 Witam! Cegielki znacznie lepsze, nie widac juz tileowania tekstur! ;) Generalnie ok! Pozdrawiam!
MareG Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 Dzieki za uwagi i opinie... Koncowe widoki sa w galerii: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8322 pozdro
Rekomendowane odpowiedzi