Dracula Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Nie mam pojecia co sie stało czy jak sie to stało ale w scenie w której jedynym oswietleniem był direkt light bez over.. i to było jedyne zrodlo swiatła bo ani swiatło domyslne ani environment nie był właczony w opcjach renderu w vrayu, wszystko ładnie sie renderowało az tu nagle na oswietlenie sceny zaczął wpływac kolor tła jakie jest ustawione tzn jak ustawie ze tło ma byc białem to cala scena jest nagle rozswietlona a jak dam czarne tło to jedynym zrodełem swiatła staje sie to swiatło umieszczone w scenie, jak dam tapete na tło to kolorystka tła staje sie zrodłem swiatla tak jak to mam miejsce z kolorem, no poprostu cos mnie trafia, przychodzi mi do glowy reinstalacja systemu bo reset ustawien nie pomaga :( (z poziomu plik/reset) jesli ktos spotkał sie z czym takim to prosze o rade PZDR
marcoos Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 jesli nie uzyjesz opcji override to zawsze tlo (inne niz 100% czarne) bedzie mialo wplyw na oswietlenie sceny
Rekomendowane odpowiedzi