Napisano 16 Październik 200717 l Witam czy ktoś mógłby przerobić pewien skrypt ? http://www.davidhsmith.net/downloaditems/updated_GMAX/importobj.ms Normalnie skrypt wczytuje jeden plik obj na raz. Ale ja potrzebuje aby wywołał się kilka razy i wczytał wszystkie pliki z podanego na początku katalogu. Sprawa jest taka że jak importuję obiekty zapisane w jednym pliku skrypt je łączy w jedną bryłę. Mam możliwość zapisu obiektów do oddzielnych plików obj. I teraz chciałbym aby skrypt obrabiał je po kolei wywołując samego siebie z nowym parametrem (nazwą pliku obj)
Napisano 26 Październik 200717 l Tyle co z pamieci udalo mi sie napisac. Moze nie zadzialac... fn ImportObjFilesFromSpecifiedFolder = ( Fold = GetSavePath initialDir:"$scenes" if Fold != undefined do ( Files = GetFiles (Fold +"\\"+"*.obj" ) for f = 1 to Files.Count do ( importFile (Fold +"\\"+ Files) using:Wavefront_Object ) ) )
Napisano 26 Październik 200717 l Poniewaz jest to funkcja bez parametrow wywolujemy ja w ten sposob: ImportObjFilesFromSpecifiedFolder()
Napisano 27 Październik 200717 l fn ImportObjFilesFromSpecifiedFolder = ( Fold = GetSavePath initialdir:"$Scenes" if Fold != undefined do ( Files = GetFiles (Fold + "\\" + "*.obj") if Files.count != 0 do ( for i = 1 to files.count do ( ImportFile Files #noprompt using:Wavefront_Object ) ) ) ) ImportFilesFromSpecifiedFolder()