BARMAN2005 Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 Jak zaimportować(wkleić) obiekt ze sceny A na scenę B w Blenderze 2.45? Zrobiłem sobie ostatnio Kubek, a teraz biorę się za Stolik w 3D. Każdy z obiektów jest na osobnej scenie więc chciałbym je połączyć i przenieść je na jedną scenę. Jak to zrobić? File -> Import/Export i co dalej? Z góry dzięki za podpowiedzi.
Matchias Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 File -> append Wybierasz scenę i później element który chcesz dodać do sceny. Pozdro
BLADE Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 możesz też użyc fukncji import/eksport z jednej sceny eksportujesz kubek do np formatu obj. odpalasz druga scene i importujesz kubek. ale latwiej chyba przez append jak napisał Matchias. tylko czasem mozna sie tam troche pogubic.
BARMAN2005 Napisano 20 Październik 2007 Autor Napisano 20 Październik 2007 Wielkie dzięki chłopaki! Jeszcze tylko jedno pytanko, czy przy metodzie z Append(...Object/Sphere), gdy dodaję do sceny obiekt z innej sceny, czy dodają się również jego właściwości, ustawienia itd.? Nie chciałbym żeby później się okazało, że o czymś zapomniałem. ;)
BLADE Napisano 20 Październik 2007 Napisano 20 Październik 2007 hmm nie jestem pewien bo nie uzywałem tej funkcji zbyt często i nie zwracałem uwagi. rozsądnym wydaje sie imporotwanie np swiatla z jego ustawieniami ale glowy nie dam uciąć. najprosciej jest poprostu sprawdzić samemu :)
Rekomendowane odpowiedzi