JohnyCa Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 Super pilne pytanie! Pewnie rozwiązanie jest banalne ale nie znam flasha na tyle aby sobie z tym poradzić. Na trzech warstwach odtwarzana jest animacja tego samego obracającego się obiektu tyle że w różnych wersjach kolorystycznych. W jaki sposób mogę dynamicznie pozostawić tylko jedną warstwę widoczną? Mogły by być trzy buttony i każdy odpowiedzialny za wyświetlanie jednej warstwy. POMÓŻCIE!!!
FlooX Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 nie wiem czy da sie odwołać do warstwy ? ja bym to zrobił tak, ze powsadzałbym te animacje obracającego sie obiektu do movieclipow, jeśli tak nie masz i wtedy odwoływał sie do poszczególnej animacji :>
zgred Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 nie wiem czy da sie odwołać do warstwy ? da sie odwloac do klatki poszczegolnej. W pierwszej klatce animacji pierwszego koloru, podaj nazwe klatki, animacje drugioego koloru zacznij od miesjca gdy skonczy sie pierwsza i tez daj nazwe. I trzecia od razu po 2 oczywiscie tez z nazwa w pierwszej klatce. A co do butonnow to AS: On goto i nazwa klatki
JohnyCa Napisano 25 Październik 2007 Autor Napisano 25 Październik 2007 Dzięki za podpowiedzi - udało się :)
hax0r Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Możesz też zmieniać kolor przez AS lub widoczność ... samego MC
Gość User190 Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Niepotrzebnie duplikujesz trzykrotnie animację - w AS można napisać funkcję na 2 linijki, która w locie zmienia kolor :)
Rekomendowane odpowiedzi