ASY2002 Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 Tak więc, po dość długim czasie rozłąki z maxem, zainstalowałem sobie jego demko z nr. 9, i (oczywiście) wersje Full V-ray'a (1.5) Tak więc nie przynudzając, wszystko idzie gładziutko pięknie.. Lecz chyba zapomniałem jak włączyć Kaukustykę (czy jak tam sie to wymawia)... :D "Podłoga", szklana kulka, w opcjach ptaszek przy Caustics, prawy klik na świetle, opcje, lekkie pod pakowanie ustawień ilości fotonów, F9 i... I załamań światła niema.. Kulka, podłoga, wszystko ślicznie, lecz Caustic niema.. Probowałem inne rodzaje światła dawać, zwiększać multiplayer.. Nic, Nic, Nic. Czyżbym o czymś zapomniał..?
tadzio Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 zwieksz caustic multiplier swiatla i/lub zmien w swietle decay type na iverse square. pozdr pozdr
ASY2002 Napisano 25 Październik 2007 Autor Napisano 25 Październik 2007 zwieksz caustic multiplier swiatla i/lub zmien w swietle decay type na iverse square. pozdr pozdr Dzięki ci! Zwiększyłem o sporą wartość w stosunku do tego co wcześniej dawałem, dałem tego decay type i coś się pojawiło.. Nie przypominam sobie żeby kiedyś musiałbym dawać takie wartości by się pojawił lekki promyk :/ No nic, dzięki wielkie :D
Rekomendowane odpowiedzi