palmer Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 Witam.... jak moge sobie rozswietlic vieport (camera) gdy tylko dodam do sceny jakiejolwiek swiatlo wszystko robi sie ciemne i nic nie widac (tylko swiatlo rozswietla czesc sceny) Robie wnetrze lazienki i moim glownym swiatlem jest GI + Vray w oknie ... help , help ... p.s jak doswietlic (czym) prysznic ??? (patrz zalaczony obrazek)
palmer Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 dzieki .... dalej kombinuje bo mam ciemno w kabinie :)
kamil.ochel Napisano 26 Październik 2007 Napisano 26 Październik 2007 prawym klawiszem myszy na nazwe viewportu > configure > rendering method > zaznacz default lighting
palmer Napisano 26 Październik 2007 Autor Napisano 26 Październik 2007 pojawilo mi sie w szybie i plytkach odbicie "nicosci" tzn tla z 3dsmax mam narysowana lazienke i jedna sciana jest otwarta - i wlasnie przez nia wpada "odbicie" ktore widac na szybie od prysznica ... jakto cholerstwo wywalic grrrrrr..........
D4D4L Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 hmm..... noo możesz np. wstawić tam ściane takom jaką chcesz... i wylonczyc jej cast recieve shadows... (albo coś w tym stylu..) światlo ''powinno'' przejść przez ściane a w szybie powinna ci się ściana odbić... (niedam se glowy uciąć czy zadziala :P )
Rekomendowane odpowiedzi