Temporal Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 No wiec siedze na ogol w mentalu ale troche podkusilo by pobawic sie vray'em i pytanko jak wyciagnac swiatlo? W mentalu by doswietlic ciemnie miejsca podbijalem energy dla photonow badz bounce w FG. W vray jaki parametr za to odpowiada? Wiadomo wlacze GI i wyciagnie mi swiatelko ale powiedzmy ze che bardziej? Multipla przy GI mam podibjac badz multipla swiatla? Chyba jest jezcze jakis inny sposob? Jak wylaczyc cienie w swietle vraylight?
Master Kiełbaster Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 możesz jeszcze zmienić gamme w color mapingu/ zmienić go na exponential
Temporal Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 o color mapingu wiem ale nie ma jakies normalnej metody wyciagania swiatla jak w mentalu?
arev Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Wszystko załatwisz mnożnikiem pri.sec bounces i color mappingiem :) Piekno Vraya polega na tym, że nie trzeba się babrać w fotonach.
Temporal Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 No ale podobno vray szybszy a przy mojej kupie zlomu to latami czeka sie na render.
Rekomendowane odpowiedzi